Obudowa lusterek - demontaż
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
sprawa tyczy sie Leona sprzed liftu, wiec lusterka takie same jak w MK4.
Otoz chcialem obkleic je folia, aby zdemontowac trzeba odkrecic dwie sruby od spodu trzymajace obudowe, ktore niesamowicie mocno siedza.
Oczywiscie uzywalem WD40 - bezskutecznie!
Po godzinie meczarni udalo mi sie odkrecic 1 z 4 srub.
Czy ma ktos jakas metode jak to bezinwazyjnie odkrecic? Czy w gre wchodzi tylko rozwiercenie sruby ?
Jesli temat byl juz na forum to przeprszam, ale nie znalazlem...
sprawa tyczy sie Leona sprzed liftu, wiec lusterka takie same jak w MK4.
Otoz chcialem obkleic je folia, aby zdemontowac trzeba odkrecic dwie sruby od spodu trzymajace obudowe, ktore niesamowicie mocno siedza.
Oczywiscie uzywalem WD40 - bezskutecznie!
Po godzinie meczarni udalo mi sie odkrecic 1 z 4 srub.
Czy ma ktos jakas metode jak to bezinwazyjnie odkrecic? Czy w gre wchodzi tylko rozwiercenie sruby ?
Jesli temat byl juz na forum to przeprszam, ale nie znalazlem...
- VWaldini81
- LDZ
Re: Obudowa lusterek - demontaż
VWaldini81 pisze:W golfie wyciągasz wkłady i dopiero z ciągasz obudowy lusterek.
Ale nic mi nie da sciagniecie wkladow skoro sruby trzymajace obudowe nie chca puscic.
-
- Forum Master
No jak nie można odkręcić to weź cienkie wiertło takie aby gwintu nie uszkodzić i rozwierć. Sam tak u siebie robiłem i poszło elegancko. Bo też nie mogłem odkręcić a WD nic nie pomogło bo się ukręciły śruby. Jak juz to odkręcisz/rozwiercisz to od dołu odpinasz zatrzaski i gotowe.
Przecież w mk4 nie trzeba odkręcać żadnych śrub żeby zdjąć obudowę lusterka. Pod zaślepką jest otwór, w który wkładamy cienki wkrętak i odchylamy klamrę
-
- Forum Master
bez odkręcania też da radę ale jest to trochę trudniejsze, bo jest tam kilka tych zatrzasków i trzeba uważać żeby ich nie połamać.
Re: Obudowa lusterek - demontaż
W Leonie chyba jest to jakos inaczej zrobione bo to co jest na tym obrazku nie sprawdza sie.