Woda mnie zalewa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
WarMachine18
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Woda mnie zalewa

Post autor: WarMachine18 » śr gru 29, 2004 12:42

Siemka Kupilem jakies 3 dni temu golfa 2 GT, 5d, i z tylu od strony pasarzera mam potop woda mi sie tam jakos dostaje jaka moze byc to przyczyna autem nie jerzdze a woda sie pokazuje. wczoraj usunolem trochce tej wody a dzisiaj rano znowu mam potop. napiszczie co moze byc przyczyna i jak najlepiej to usunac albo jak sprawdzic gdzie i co przecieka oraz jak to wysuszyc. DZieki Pozdrawiam

Danger War Machine Incoming

noro
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: noro » śr gru 29, 2004 13:59

siemka mialem golfa 2 i tez mialem podobny problem poprostu bylo cos takiego ze w drzwiach nie bylo folii zabezpieczajacej i woda dostawala sie do auta(jakis "mechnik" uznal ze ona jest zbedna i ja usunol)wez rozbierz drzwi i zobacz czy ta folia tam jest, ja musialem zrobic prowizorke:)

tymian

Post autor: tymian » śr gru 29, 2004 14:08

poszukaj w archiwum bylo juz sporo na ten temat...

Jak piszesz masz golfa 5 drzwiowego czyli praktycznie na 100% cieknie Ci z tylnych drzwi. Popuscila ci folia ochronna pod tapicerka. Sprawdz tez doleganie dolnej uszczelki do szyby w tylnych drzwiach. Najlepiej bedzie jednak jak wezmiesz weza z woda i zaczniesz lac po drzwiach, a ktos bedzie siedzial w srodku i patrzyl gdzie przecieka.

a co do osuszenia to zima mozesz miec klopot. Rozbierz dol, wyciag taka zolta gabke i osusz ja w domu, ona pewnie najwiecej wody wchlonela. a reszte sprobuj jakos powycierac szmatami.

Awatar użytkownika
WarMachine18
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: WarMachine18 » śr gru 29, 2004 17:14

no wyciagnolem z tylu ta cala tapicerke z dolu i wyciagnalaem tez wygluszenie bede je sluszyl ale powidcie mi jak mam wyciagnac z przodu ta tapicerke ???????? i czy pomoze np. wlacznie jakiegos przenosniego grzejnika w aucie i czy sie w ten sposub wysluszy

Danger War Machine Incoming

Awatar użytkownika
SEBASTIANVW
WOLFSBURG EDITION
WOLFSBURG EDITION

Post autor: SEBASTIANVW » śr gru 29, 2004 19:34

Powinno sie wysuszyc , tylko zaloz folie na drzwi bo bedzie ci dalej cieklo

SEB VW KLUB POLSKA

Awatar użytkownika
sq8bwh
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: sq8bwh » czw gru 30, 2004 11:55

Skąd ja to znam....:-))) folię proponuję na taśmę dwustronną papierniczą wkleić sprawdzone.... silikon nie koniecznie długo trzyma folię. PZDR

Awatar użytkownika
qbab
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: qbab » czw gru 30, 2004 12:11

a jaka to ta taśma papiernicza? taka cienka czy montarzawa gruba (jakby z gąbki)?

Pzdr
QbaB
MK2 1.6D

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » czw gru 30, 2004 12:36

qbab pisze:a jaka to ta taśma papiernicza? taka cienka czy montarzawa gruba (jakby z gąbki)?

Pzdr
QbaB
MK2 1.6D
Kup taśme do przyklejania dywanów i wykładzin. Trzyma niesamowicie mocno i jest cienka.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”