Witam!
Wszystko robię tak jak w instrukcji oraz zgodnie z poradami na forum.
Zdemontowałem tunel centralny, odkręciłem 6 śrub schowka + 1 (siódmą) znajdującą się pod tunelem
a mimo to schowek siedzi twardo. Wyczepiłem drewienko, i nie widzę aby tam była jakaś ukryta śruba - niema tam nawet dostępu
Miejsce, gdzie jest on "zaczepiony" zaznaczyłem na poniższym zdjęciu:
Chcę się dobrać do V71 oraz do parownika (wiem wiem, parownik można czyścić przez kanał inspekcyjny na dole schowka, ale jest tam strasznie niewygodnie)
Co mam zrobić aby go zdjąć i przy okazji niczego nie połamać?
Pozdrawiam!
[BORA] Nie mogę zdemontować schowka. Gdzie tkwi problem?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
złap jedną ręką schowek od spodu, mniej więcej nad czerwoną strzałką...a drugą ręką za półkę nad napisem (6 od schowka...) - musi zejść. Prawa strona nie trzyma się tak mocno jak lewa dlatego lepiej z lewej strony ciągnąć. Po prawej stronie należy zdemontować plastik na boku deski rozdzielczej, widoczny po otwarciu drzwi.
Dziękuję bardzo, nie wiedziałem że tam są 2 zatrzaski które trzymają schowek
Trzeba było użyć trochę siły - i schowek skapitulował... mam go całego i zdrowego.
(przy okazji podczas składania wygłuszę sobie te zatrzaski jakoś bo zauważyłem że tam najmocniej mi trzeszczało)
Jeszcze raz dzięki!
Trzeba było użyć trochę siły - i schowek skapitulował... mam go całego i zdrowego.
(przy okazji podczas składania wygłuszę sobie te zatrzaski jakoś bo zauważyłem że tam najmocniej mi trzeszczało)
Jeszcze raz dzięki!
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ja na wszystkie tego typu zatrzaski mam naklejoną cieniutką taśmę parcianąW11 pisze:przy okazji podczas składania wygłuszę sobie te zatrzaski jakoś bo zauważyłem że tam najmocniej mi trzeszczało