Coś buczy z okolic koła
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Coś buczy z okolic koła
Witam!
Coś buczy z okolic przedniego prawego koła. Od ok.40km/h. Dźwięk wycisza się całkowicie przy skręcie w lewo. Podczas jazdy prosto i przy skręcie w prawo tak samo buczy. Objawy wskazywały na łożysko przedniego prawego koła, nawet był wyczuwalny luz, jednak po wymianie dalej tak samo buczy. Co to może być? Lewe łożysko a może przegub?
Coś buczy z okolic przedniego prawego koła. Od ok.40km/h. Dźwięk wycisza się całkowicie przy skręcie w lewo. Podczas jazdy prosto i przy skręcie w prawo tak samo buczy. Objawy wskazywały na łożysko przedniego prawego koła, nawet był wyczuwalny luz, jednak po wymianie dalej tak samo buczy. Co to może być? Lewe łożysko a może przegub?
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Coś buczy z okolic koła
Przegub nie buczy. piszesz że buczy w każdym kierunku tak samo tzn ze to nie koło. Objaw wygląda tak że zajdz prędkość keidy najmocniej buczy np 60km. wejdz w zakręt z prędkością 50 60 km.h i jak zabuczy w lewym zakręcie to prawe koła jak w prawym zakręcie to lewe koło. Buczenie łożyska jest cholernie drazniące, dra cała kasta jakbyć wiertarką na udarze jechał. lub masz poząbkowane opony wtedy robi łułułułu i nie ma tak drażniących drgań. Kolega w mk5 miał huczenie przy 160km/h i do wymiany były wszystkie łożyska wewnątrz skrzyni biegów. przebieg auta 140tyś łożyska made in brasilia, francja, włochy, niemcy.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Coś buczy z okolic koła
Napisałem, że przestaje buczeć jak się skręca w lewo, przy obojętnie jakiej prędkości. Wydaje mi się, że dźwięk się nie nasila. Koła to na pewno nie są bo już próbowałem. Ostatnio nawet zauważyłem, że lekko się nasila buczenie jak się hamuje silnikiem.
Ostatnio zmieniony pt gru 30, 2011 22:00 przez boli92, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Coś buczy z okolic koła
może buczy lewe łożysko a wydaje ci się że prawe, często zlokalizowanie dźwięku jest mylące
Coś buczy z okolic koła
Dzięki. Jutro na podnośniku spróbuje rozbujać kołem to może coś będzie słyszeć. Co jeszcze może powodować hałas podobny do zużytego łożyska?
- doggie
- V.I.P.
Re: Coś buczy z okolic koła
wyząbkowane oponyboli92 pisze: Co jeszcze może powodować hałas podobny do zużytego łożyska?
- doggie
- V.I.P.
Coś buczy z okolic koła
to zamiast napisać od razu co zrobiłeś zadajesz retoryczne pytania
buczeć mogą opony łożyska kół, łożyska skrzyni biegów, przeguby nie buczą tylko jak są luzy hałasują
buczeć mogą opony łożyska kół, łożyska skrzyni biegów, przeguby nie buczą tylko jak są luzy hałasują
Coś buczy z okolic koła
Dziś sprawdziłem oby dwa przednie koła rozpędzając je jak jest w górze. I powiem tak: prawe słychać praktycznie tylko szum powietrza, zaś lewe niewiele głośniej ale oprócz tego jest lekkie jakby buczenie. Chyba skombinuje jakąś zwrotnice na podmiankę i sprawdzę czy to to na pewno. Dzięki za nakierowanie
EDIT:
temat do zamknięcia, winne lewe łożysko
EDIT:
temat do zamknięcia, winne lewe łożysko