Wymieniałem w mojej dwójeczce belkę i zbiornik, przekładałem bębny do nowej belki gdyż tarcze w nowej były i mam taki dość prymitywny problem gdyż musiałem odciąć przewody hamulcowe [ rurki ] bo po prostu nie szło nic innego zrobić :/ Nie chce mi się za bardzo wymieniać całych przewodów... Jak najlepiej to połączyć ? Gumowe wężyki i opaski to chyba odpada ...? Lutowanie czy może są jakieś ,,złączki'' ?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Przewody hamulcowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marcindriver
- Ma gadane
Przewody hamulcowe
Na Twoim miejscu wymieniłbym całe przewody. Wtedy wiesz że masz układ pewny, a koszty nie są jakieś niesamowite. Na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać, hamulce to są hamulce.
Przewody hamulcowe
marcindriver,
Chyba tak zrobię. Na allegro komplet na całe auto 180 zł, ale ja potrzebuje tylko na tył, nie mam korektora hamowania to powinno być taniej.
Chyba tak zrobię. Na allegro komplet na całe auto 180 zł, ale ja potrzebuje tylko na tył, nie mam korektora hamowania to powinno być taniej.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Przewody hamulcowe
sa złączki ale nie opracujesz do nich odpowiednio końcówek oryginalnych stalowych przewodów. Nie ma co żałować, potrzebujesz tylko dwóch rurek długich od pompy do pierwszego przewodu elastycznego, i ew dwóch między przewodami elastycznymi ułożonych na wahaczach belki, jakieś 8 dych powinno wystaczyć, o ile elastyczne sa dobre
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Przewody hamulcowe
Paweł Marek,
Elastyczne są teoretycznie dobre, ale jak już wymieniać to całość, zresztą odkręcić elastyczne od rurek to masakra... 26 lat zrobiło swoje.
Elastyczne są teoretycznie dobre, ale jak już wymieniać to całość, zresztą odkręcić elastyczne od rurek to masakra... 26 lat zrobiło swoje.
Przewody hamulcowe
W większości sklepów motoryzacyjnych kupisz bez problemu sztywne przewody miedziane na różne długości.
Nie kombinuj z lepieniem bo cię diagnosta na przeglądzie wyśmieje i pogoni.
Nie kombinuj z lepieniem bo cię diagnosta na przeglądzie wyśmieje i pogoni.