Czy ktoś jest w stanie udzielić mi informacji czy jest różnica w belce tylnego zawieszenia do Bory sedan i kombi ?? Czy wersja silnikowa również ma znaczenie ??
Niestety muszę wymienić ten element i pozostaje mi szukanie na szrotach/allegro i nie chciałbym zamówić niepasującego elementu...
Z góry dzięki za pomoc!
Bora - belka tylnego zawieszenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Z tego co tu widze w katalogu to belka jest taka sama , z tym ze ma dwa różne stabilizatory 21,7MM I 18MM . Nie ma tu podanych roczników itp w których zastosowane sa te różnice . Moim zdaniem lepszy czyli trwalszy jest ten z grubszym prętem i takiego bym szukał.Goferro pisze:czy jest różnica w belce tylnego zawieszenia do Bory sedan i kombi
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
dzięki za info!
teraz pozostaje tylko informacja czy jak kupię belkę ze innym rozmiarem niż mam, to czy da się to jakoś zgrać ze sobą
teraz pozostaje tylko informacja czy jak kupię belkę ze innym rozmiarem niż mam, to czy da się to jakoś zgrać ze sobą
Goferro, bez obaw belka pasuje plug & play .. Stabilizator jako część zamienna nie istnieje w kat jest wspawany na stałe. Ale każde pękniecie , odksztalcenie , ponowne spawanie itp.. kwalifikuje belkę do wymiany , nic tam nie można spawać itp.. A ten pręt wspawany w belkę to stabilizator ..posłużę sie tu zdjeciem z forum na którym zaznaczony jest ten pręt w kółku zielonym , idący przez calą belke i wychodzacy tak samo z drugiego końca . Z tym ze na zdjeciu belka jest z golfa 3 .. Ale ty też będziesz miał ten pręt wspawany wewnątrz belki i nie trudno go nie zauważyć .Bedzie miał grubość albo 21,7 lub 18 mm http://images50.fotosik.pl/219/908e451394a147c1med.png" onclick="window.open(this.href);return false;Goferro pisze: to czy da się to jakoś zgrać ze sobą
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!