[mk2] Przekaźniki na lampy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Przekaźniki na lampy
Wiem jak to zrobić , i to raczej nie problem , potrzebuje tylko Waszych rad jakie przewód zastosować , bo 4 mm to chyba jest z agruby i niepotrzebny .
Piszcie jakie macie przewody zastosowane do tych przekaźników i czy mase też osobno do lamp ciągliście ( pewnie tak , głupie pytanie ) .
Piszcie jakie macie przewody zastosowane do tych przekaźników i czy mase też osobno do lamp ciągliście ( pewnie tak , głupie pytanie ) .
No cóż , na sprzedaż
:(
Nie no , bez przesady , 120 W to przy 4 mm nawet by nie robiły spadku , tak mi się wydaje , a Ja i tak mam żaróweczki 60 W .
Tak wogóle to ładnie musisz dawać po oczach innym użytkowniką z takimi żarówkami , chyba że masz już odbłyśniki wyrąbane i świeca tak jak nówki klosze przy 60 W .
Tak myśle że wystarczą przewody 2 mm , ale z przekaźnika do kazdej żarówki osobny .
Tak wogóle to ładnie musisz dawać po oczach innym użytkowniką z takimi żarówkami , chyba że masz już odbłyśniki wyrąbane i świeca tak jak nówki klosze przy 60 W .
Tak myśle że wystarczą przewody 2 mm , ale z przekaźnika do kazdej żarówki osobny .
No cóż , na sprzedaż
oj daja daja TIRY wymiekaja czasem,jak mu pierd...e to w kabinie ma jak w dzien tylko kwasne miny widac:) a bodzio_j, dobrze liczy ale fachowcy inzynierowie obliczaja zabezpieczenie nie do pobieranych amperow tylko do zastosowanego przewodu,a lampy mam nowe tylko niewolno uzywac dlugich na postoju moga sie stopic,aha zarowki zmieniam na przeglady bo na opakowaniach ich pisalo ze niedozwolone do stosowania na naszych drogach,i troszke mam nizej skierowany snop swiatla
tak cewke przekaznika bedziesz zasilal z wiazki co masz orginalnie i ona jest juz zabezpieczona orginalnym bezpiecznikiem najwyzej zmniejsz bezpiecznik na mniejszy bo cewka mniej pradu ciagnie a nowy bezpiecznik tylko miedzy aku a przekaznikiem najlepiej jak najblizej aku aby zminimalizowac odcinek miedzy bezpiecznikiem a aku bo i tam mozesz zrobic zwarcie przyduszajac go czyms a wtedy o zgrozo http://www.allegro.pl/item98622773_opra ... chodu.html ja to zastosowalem