Witam serdecznie!
Posiadaczem jestem kopciuszka 130PS z 2003r od pewnego czasu dokładniej nie wiem od kiedy mam dwa małe problemy:
- brak sygnału po pozostawieniu świateł pozycyjnych ,skutek auto stało cały dzień na światłach na szczęście odpalił
-drugi problem jest nieco bardziej denerwujący, spalanie szaleje od odpalenia i ruszenia zaczyna od 25l/100 km i leci w dół piszę o spalaniu średnim nie chwilowym na autobahnie średnia spalania jest aktualnie ok 6-5l mniej nie chce zejść, niby nic ale kiedyś palił 5,5 do 5,7 a problem z tym szalejącym spalaniem jest tak mi się przypomina po awarii aku, kupiłem nowy i padł po 3 mies, od tamtej pory czasem palił wiecej czasem mniej aktualnie pali tylko ponad normę.
Chciałbym poznać zarys przyczyn gdyż oddając autko do warsztatu sporo wydam a może jestem w stanie coś sam podejrzeć godzina pracy mechanika 100CHF niemal 400zł
przebywam w Szwajcarii
pozdrawiam
Brak sygnału
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak sygnału
dodam jeszcze za moja stara MK4 jak i też chyba ten ,nie pamiętam przy przekręceniu kluczyka na zapłon pamiętał średnią spalania z ostatniej jazdy mój aktualny ma chyba problem z pamięcią bo nie pamięta nic.
Brak sygnału
kontynuacja monologu, zauważyłem ze za brak sygnału po właczeniu świateł i otwarciu drzwi jest odpowiedzialny zamek w drzwiach kierowcy gdy pchnę te zapadkę w tył to włacza sie sygnał , ale czemu samo sie nie dzieje po otwarciu drzwi czarna magia kupić nowy zamek???
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Brak sygnału
setki razy poruszany temat - zajrzyj do FAQ, lub użyj wyszukiwarki...zapewne nie będą to zimne luty ani padnięty mikrostyk, ale info jak rozebrać zamek i naprawić lub wymienić na nowy, na pewno znajdzieszjosef161 pisze:- brak sygnału po pozostawieniu świateł pozycyjnych
za 2. i 3. pkt regulaminu zamykam temat
raczej normalne...wiadomo, że po przejechaniu 300m od odpalenia nie będzie spalania średniego na poziomie 6l/100km....odpalasz, autko chwilę stoi, później się rozpędzasz...zapotrzebowanie na paliwo jest a przebyty dystans wzrasta powoli...im dłużej jedziesz tym trudniej sprawić aby spalanie średnie się zmieniło - matematyka.josef161 pisze:spalanie szaleje od odpalenia i ruszenia zaczyna od 25l/100 km i leci w dół piszę o spalaniu średnim