Witam,
Nie mam pewności czy w dobrym dziale piszę, jeśli się pomyliłem to przepraszam.
Otóż na przedni zderzak i część grill kapnęło mi troszkę kleju (Super Glu) niestety nie zauważyłem tego odrazu tylko na nast. dzień. Próbowałem zetrzeć go ekstrakcyjną benzyną jednak bez skutków autko i tak czeka już na lakiernika jednak na przyszłość przyda się rozwiązanie.
Ktoś wie jak to zetrzeć bez śladów?
P.S proszę o normalne odpowiedzi
Pomoc z lakierem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Diamondboy
- Nowicjusz
Pomoc z lakierem
Cyjanoakryl zmywa aceton jednak nie bez wpływu na podłoże tym bardziej plastiki .Diamondboy pisze:Ktoś wie jak to zetrzeć bez śladów?
- Diamondboy
- Nowicjusz
Pomoc z lakierem
zderzak i tak będę musiał zmatowić więc go po prostu zdrapię ale z tego co czytałem na necie nie ma złotego środku na to
P.S ma ktoś złoty środek aby nie było śladu po taśmie dwustronnej zbrojonej tkanina?
P.S ma ktoś złoty środek aby nie było śladu po taśmie dwustronnej zbrojonej tkanina?
- piotrusss89
- Użytkownik
Re: Pomoc z lakierem
na to benzyna ekstrakcyjna,nie zmyje lakieru a klej rozpuści..Diamondboy pisze:P.S ma ktoś złoty środek aby nie było śladu po taśmie dwustronnej zbrojonej tkanina?
a krople po kleju po prostu bym zeszlifował papierem ściernym 1500 -2000 a potem prze polerował maszyna i pastą G3
Moja Bryka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=491633" onclick="window.open(this.href);return false;
Pomoc z lakierem
Jeśli ktoś chce używać acetonu do plastiku czy to lakieru to powodzenia...Lakier nabierz pięknych bąbli a plastik spłynie...
Pomoc z lakierem
Chyba dostatecznie jasno to napisałem ?kuba_p pisze:zmywa aceton jednak nie bez wpływu na podłoże tym bardziej plastiki