Dziwna wibracja
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwna wibracja
Od kilku dni stwierdzam w swoim Golfie 6 dziwną chwilową wibrację, którą słyszę w okolicach lewych przednich drzwi. Pojawia się ona od czasu do czasu podczas jazdy na nierównościach i byłem przekonany, że to to "coś" wynika z jakiegoś poluzowania czy nie dokręceniu jakiegoś elementu nadwozia. Jednak wczoraj w garażu zauważyłem, że po naciśnięciu gazu w momencie kiedy obroty silnika gwałtownie spadają usłyszałem tę charakterystyczną wibrację. Wizualnie w komorze silnika nic nie zauważyłem. Nie jest to może zbyt uciążliwy hałas ale denerwuje mnie. Czy ktoś może spotkał się z czymś takim ?
Dziwna wibracja
Wydech jest ok. Podejrzewam, że to może być jakiś drgający element w komorze silnika, którego drgania przenoszą się w rejon drzwi, szczególnie na nierównościach. Na równej drodze jest cicho. Pewnie trzeba każdy element sprawdzic.
Dziwna wibracja
Po żmudnych poszukiwaniach udało się ustalić żródło wibracji. Poszycie lewych drzwi było lekko poluzowane a nie "coś" w komorze silnika. Dokręcenie imbusem jednej śruby załatwiło problem. Swoją drogą nasuwa się pytanie: gdzie ta niemiecka solidność ?