Problem z ABS,ESP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z ABS,ESP
Witam mam problem z asb a manowicie świeci sie kontrolka asb i mruga kontrolka od recznego a na dodatek nie zapala sie kontrolka od ESP,czym to moze byc spowodowane?
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Re: Problem z ABS,ESP
Proponuje ci odczytać kody błędów vagiem.grzecho93 pisze:Witam mam problem z asb a manowicie świeci sie kontrolka asb i mruga kontrolka od recznego a na dodatek nie zapala sie kontrolka od ESP,czym to moze byc spowodowane?
Problem z ABS,ESP
Mam właśnie taki zamiar a dopiero w poniedzialek a narazie chciałbym sie dowiedziec czym to moze byc.
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Dużo przyczyn może być chyba musisz poczekać do poniedziałku i sprawa się wyjaśni.grzecho93 pisze:Mam właśnie taki zamiar a dopiero w poniedzialek a narazie chciałbym sie dowiedziec czym to moze byc.
Problem z ABS,ESP
Witam podpiołem w koncu auto pod komputer i wyskoczył mi bład którego nie mozna skasowć o nr 18057 a na sterownik od ABS nawet nie da się wejść. Co to moze byc?
Problem z ABS,ESP
Mógł paść sterownik abs.
VW GOLF IV 1.9 TDI AXR 101KM <seria> -> 130KM <jest> CDN....
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Problem z ABS,ESP
blad mówi o braku komunikacji z sterownikiem abs. posprawdzaj przewody, kostke przy sterowniku.
Proponuję posprawdzać bezpieczniki, bo być może sterownik nie ma zasilania i przez to jest brak komunikacji z programem diagnostycznym.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z ABS,ESP
TAK bezpieczniki to może byc przyczyna miałem taki przypadek w MK4 po przeczyszczeniu bezpiecznika powróciła komunikacja a kontrolki same zgasły
[img]http://images25.fotosik.pl/72/67ae11ec97e66af0.jpg[/img]
Problem z ABS,ESP
W ciąż nie uporałem sie z problemem świecącego asb i esp wymieniłem kostke na rozruszniku bo zauważyłem przerwany kabel ,wymieniłem tą kostke razem z kablami (zlutowałem) i nadal jest tak samo jak było VAG pokazuje bład 01276.
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Problem z ABS,ESP
Tyle to i Ja wiem, ale to nie musi byc przyczyna tego błędu juz biedys pokazałmi sie taki błąd był on spowodowany spalonym bezpiecznikiem na akumulatorze , a nastepnym razem kablem w kostce na rozruszniku, obie rzeczy zrobiłem a tu dalej to samo.
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
A wtyczka przy samej pompie ABS w porządku ?Ten bezpiecznik na akumulatorze to bym też sprawdził to jest bolączka VW.grzecho93 pisze:Tyle to i Ja wiem, ale to nie musi byc przyczyna tego błędu juz biedys pokazałmi sie taki błąd był on spowodowany spalonym bezpiecznikiem na akumulatorze , a nastepnym razem kablem w kostce na rozruszniku, obie rzeczy zrobiłem a tu dalej to samo.
Problem z ABS,ESP
Sprawdzałem bezpiecznik wydaje sie w porządku ale sprubuje go odkrecic i przeciścić go a co do wtyczki to sprawdze, jeszcze popatrze przy alternatorze na ten kabel bo on lubi zaśniedzieć i robi przebicie.