![otepienie :otepienie:](./images/smilies/otepienie.gif)
![hmm :hmm:](./images/smilies/hmm.gif)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
tez tak slyszalem ze sie nieodpala na gazie chyba ze masz jakas tam 5generacji czy ktoras tam skolei instalacje senwencyjna czy jakos tak ale ona pewnie drozsza jest od twojego czy mojego autaDziadoo pisze:jesli planujesz dluzszy postoj samochodu, to trzeba go zostawiac na benzynie!! Na gazie dobrze odpala tylko wtedy, kiedy silnik jest cieply. Powinien Cie o tym poinformowac mechanik montujacy instalacje gazowa!!
DOKŁADNIE! Wiem, że nie powinienem mieć problemów z odpalaniem na gazie (świadczy o tym doświadczenie wieeelu moich znajomych "gazowników" i nawet sama książka mówiąca o instalacji LPG w autach "Układy zasilania gazem propan-butan").Deacon pisze:no co wy gadacieja moja golfine odpalam zawsze na gazie i od pierwszego krecenia lapie, nawet na mrozie
OK. Tu zgodzę się z Tobą, aczkolwiek te "szybsze zniszczenie membran w reduktorze" porównałbym śmiało do palenia papierosów: otóż oczywiście powodują szybsze zniszczenie człowiekaSnake pisze: powodzenia, odpalanie auta na gazie przy zimnym silniku powoduje szybsze zniszczenie membran w reduktorze.....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 44 gości