Zaciskanie się tylnego hamulca
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Otóż mam problem z moim golfem II, a dokładnie: Tylni prawy zacisk (mam hamulce tarczowe z tyłu) nie chce do końca puszczać tarczy po użyciu hamulca nożnego. Z początku myślałem że to wina zacisku więc kupiłem cały nowy firmy TRW, niestety to nie pomogło i na nowym zacisku było to samo. Dodatkowo wymieniłem przewód elastyczny i odpiąłem całkowicie linkę hamulca ręcznego ale to też nic nie dało. Nie wiem co może być jeszcze tego przyczyną.
z góry dziękuje za pomoc
z góry dziękuje za pomoc
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
A nie wpadłeś na pomysł,żeby złapać paluchami za samo-regulatory w jarzmach i sprawdzić,czy nie są zapieczone?
Samo-regulatory,to jest to,do czego przykręcasz zacisk dwiema śrubami.Mają swobodnie pracować w ruchu posuwisto-zwrotnym.Wystarczy,że jeden bedzie zapieczony i kaplica,hamulec będzie blokowany i gorący.
Samo-regulatory,to jest to,do czego przykręcasz zacisk dwiema śrubami.Mają swobodnie pracować w ruchu posuwisto-zwrotnym.Wystarczy,że jeden bedzie zapieczony i kaplica,hamulec będzie blokowany i gorący.
Wydaje mi się, że w nowym zacisku nie powinny być zapieczone ale jeszcze to sprawdzę.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Tylko co ma jarzmo do zacisku? No chyba,że to jest komplet i tak kupiłeś...xander91 pisze:Wydaje mi się, że w nowym zacisku nie powinny być zapieczone ale jeszcze to sprawdzę.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
W takim razie można przypuszczać,że stary przewód elastyczny spuchł w środku i nie upuszcza ciśnienia.