Usuwanie silikonu z karoseri
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam.
Wczoraj wieczorem odpadłą mi listwa na drzwiach mojego golfa III. I problem tkwi w tym że są pozostałości silikonu w miejscu mocowania listwy, a nie wiem jak go usunąć nie uszkadzając lakieru. Wiec proszę o rady. Jak domowym sposobem można go usunąć, jeśli nie ma jakiegoś domowego środka to kupie po prostu zmywacz, ale może macie jakiś pomysł?
Wczoraj wieczorem odpadłą mi listwa na drzwiach mojego golfa III. I problem tkwi w tym że są pozostałości silikonu w miejscu mocowania listwy, a nie wiem jak go usunąć nie uszkadzając lakieru. Wiec proszę o rady. Jak domowym sposobem można go usunąć, jeśli nie ma jakiegoś domowego środka to kupie po prostu zmywacz, ale może macie jakiś pomysł?
Ostatnio zmieniony pt lis 16, 2012 18:21 przez zaza227d, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
z domowych środków to chyba jedynie żyletka...
zaza227d pisze:[mk4] Usuwanie silikonu z karoseri
mk4 to nie Golf IIIzaza227d pisze:na drzwiach mojego golfa III
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Takie coś http://moto.allegro.pl/krazek-do-usuwan ... 64203.html" onclick="window.open(this.href);return false; + wiertarka + niewielkie obroty i zetrzesz wszystko,a lakier zostanie nietknięty.
Ja od paru lat używam i nie zdarzyło mi się uszkodzić powłoki.Nawet klej do szyb zetrze.
Kupisz nie tylko na allegro.W sklepach z materiałami dla lakierników powinno być.
Ja od paru lat używam i nie zdarzyło mi się uszkodzić powłoki.Nawet klej do szyb zetrze.
Kupisz nie tylko na allegro.W sklepach z materiałami dla lakierników powinno być.
-
- Nowicjusz
Re: Usuwanie silikonu z karoseri
Oj czepiasz sięQto pisze:z domowych środków to chyba jedynie żyletka...
zaza227d pisze:[mk4] Usuwanie silikonu z karoserimk4 to nie Golf IIIzaza227d pisze:na drzwiach mojego golfa III
zwykłą szmatka szorstką suchą pocierając powinien sam zejść nawet się że tak powiem zwałkować , silikon z takich powierzchni schodzi dość łatwo no chyba że to nie jest silikon
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
-
- Nowicjusz
No chyba kupię ten wałek z kałczuku, bo widzę że i z drugiej strony już listwa odpada. Tylko poszukam w okolicznych sklepach. Bo na allegro nie opłaca się kupować. Gdzie to w lakierniczych sklepach szukać czy ...
- Michał_1991
- Nowicjusz
Dzisiaj też usuwałem klej i silikon, użyłem szmatki nasączonej benzyną ekstrakcyjną i po prostu tarłem. Zeszło, a lakier nadal się świeci
Na rozstaju dróg redukcja i but... moc wskaże Ci drogę..