Elektryczne Szyby po raz kolejny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam do kupienia pare drzwi od Golfa II z oryginalnymi elektrycznymi szybami. Wystarczy tylko przełożyć cały system. I teraz tak. Jak podłączyć te szyby. Czy użyć przekaźnika, jeśli tak to jakiego. Obiło mi się o uszy że instalacja jest już puszczona seryjnie w egzemplarzxu który mam(golf 1990 rok, 1. i wystarczy tylko znaleźć. Aha, nie widziałem jeszcze tego systemu na żywo, mam jechać po niego na dniach ale chcę się dowiedzieć jak jest z podlączeniem instalacji. Czy może przekaźniki znajdę już w drzwiach od golfa które mam zamiar kupić.
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Jak nie miałeś szyb w elektryce to nie masz wiązki, więc jak jedziesz kupować to bierz całą instalacje z przyciskami, konsolą i wiązka do skrzynki bezpieczników oraz z przekaźnikiem i bezpiecznikiem termicznym chyba.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
bezpiecznika termicznego nie ma przekaźnik jest tylko 1 a przekaźnik jest po to żeby na włączniki szyb szedł plus po zapłonie ogólnie ten przekaźnik nie odciąża instalacji włóczników bo i tak silniczki szyb stawiają opór i włóczniki się wypalają
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32