v max
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
v max
witam pojawia sie u mnie pytanie dlaczego pul roku temu jadac moim 1.9 bez suszarki w piec osób osiagnolem predkosc 185 km/h teraz jadac sam nie moge z niego albo ledwo co 160 wycisnoc czego to moze byc zasluga i co zrobic aby nadal goferek smigał jak dawniej
[img]http://images2.fotosik.pl/183/0795be97b173c65b.jpg[/img]
do setki ladnie przyspiesza powyzej znacznie gorzej niz dawniej no i ta predkosc maksymalna mnie niepokoi co to jest ten notlauf???inek01 pisze:Jesli idzie normalnie, a przy 160km/h nagle spada mu moc i nic, a nic nie przyspiesza to najprawdopodobnij wpada w notlauf...
[img]http://images2.fotosik.pl/183/0795be97b173c65b.jpg[/img]
- marekos
- Mały gagatek
- Kontakt:
notlauf w tym silniku? Ciekawe czy URSUSY na polach też łapią notlaufy. Według mnie to taki stan rzeczy może zaistnieć tylko w silnikach sterowanch elektronicznie gdzie o tym decyduje komputer, który zbiera dane z czujników i w razie czego dla bezpieczeństwa silnika włącza ten tryb pracy.inek01 pisze:Jesli idzie normalnie, a przy 160km/h nagle spada mu moc i nic, a nic nie przyspiesza to najprawdopodobnij wpada w notlauf...
marekos pisze:notlauf w tym silniku? Ciekawe czy URSUSY na polach też łapią notlaufy. Według mnie to taki stan rzeczy może zaistnieć tylko w silnikach sterowanch elektronicznie gdzie o tym decyduje komputer, który zbiera dane z czujników i w razie czego dla bezpieczeństwa silnika włącza ten tryb pracy.
Sorry, nie zacialem tego...toffi pisze:1.9 bez suszarki
Zmylilo mnie to "i likie tdi"
[ Dodano: Wto Maj 30, 2006 16:50 ]
Ale gafa
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
zmien zpowrotem koła na takie jak miałes albo licznik i wszystko bedzie ok - to auto katalogowo ma V-max 156km/h, a np TDI 90ps 178 km/htoffi pisze:witam pojawia sie u mnie pytanie dlaczego pul roku temu jadac moim 1.9 bez suszarki w piec osób osiagnolem predkosc 185 km/h teraz jadac sam nie moge z niego albo ledwo co 160 wycisnoc czego to moze byc zasluga i co zrobic aby nadal goferek smigał jak dawniej
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB