Jak ciepły silnik brak dopływu prądu do wtrysku wstępnego.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam silnik DX 1.8 GTI z wtryskiem mechanicznym Jetronic. Na zimno normalnie odpala, ale gdy się zagrzeje silnik do normalnej temperatury i się go zgasi i za jakiś czas chce się go ponownie uruchomić. Przyczyną jest brak dopływu prądu do wtrysku wstępnego. Ten wtrysk działa na elektromagnes. Pomożecie??
Ale jaki masz problem? Albo jestem aż tak zmęczony albo nie napisałeś..
MK3 ADZ->AGU
co może być przyczyną, ze nie działa zawór, który otwiera wtrysk, jak jest ciepły silnik?
Przyczyną może być sterowanie tego wtrysku, zorientuj się co nim steruje i jakie sygnały do tego wykorzystuje.
MK3 ADZ->AGU
Brak zasilania na wtrysku dodatkowym gdy silnik jest ciepły to nie awaria, wtryskiwacz dodatkowy jest włączany tylko wtedy gdy silnik jest zimny.
To jest chyba wtryskiwacz rozruchowy
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1824905.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli zasada działania Jetronica jest poodbna jak KE-Jetronica to chyba masz walnięty "regulator termiczny"
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1824905.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli zasada działania Jetronica jest poodbna jak KE-Jetronica to chyba masz walnięty "regulator termiczny"
MK3 ADZ->AGU
Re: Jak ciepły silnik brak dopływu prądu do wtrysku wstępneg
temu gościowi silnik nie pali jak jest zimny, a u mnie nie pali jak jest ciepły.ssarna1 pisze:To jest chyba wtryskiwacz rozruchowy
Problem może być w rozruszniku, nie w silniku. W moim poprzednim sciro z JH miałem problem podobny do twojego i winowajcą był rozrusznik, kilku znajomych z forum sciro też miało taki sam problem i przyczyną był rozrusznik. Oczywiście sprawdziłeś czy jest iskra na świecach gdy nie chce odpalić na ciepłym ?.
Re: Jak ciepły silnik brak dopływu prądu do wtrysku wstępneg
TAK, jest iskra. A zapali dopiero jak ostygnie.spirit77 pisze:Problem może być w rozruszniku, nie w silniku. W moim poprzednim sciro z JH miałem problem podobny do twojego i winowajcą był rozrusznik, kilku znajomych z forum sciro też miało taki sam problem i przyczyną był rozrusznik. Oczywiście sprawdziłeś czy jest iskra na świecach gdy nie chce odpalić na ciepłym ?.
Masz od kogo pożyczyć rozrusznik ?, podmień i zobacz czy to coś dało.