spawana sruba wchacz

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

andrzejoss87
Nowicjusz
Nowicjusz

spawana sruba wchacz

Post autor: andrzejoss87 » pn kwie 15, 2013 22:11

Witam jestem od nie dawna posiadaczem trójki na przegladzie wyszlo ze tulejki w wachaczu do wymiany oczywiscie z pelnym przekonaniem zakupilem caly kaplet gum i przy wejsciu w kanal doznalem rozczarowania otuz sruba mozujaca wachacz ta od dolu co przechodzi do gory pionowa ma calkowicie zaspawana glowe sruby i teraz mam dwa pytania pierwsze w jakim celu ktos to mugl przyspawac bo jesli jest na poczatku sruby urwanie np po pneumacie ? to moze dobrym francuzem lub do rur sie ja uda chycic lub przyspawac nakretke do tego i krecic cy moze miec gwint przerwany i co wtedy rozwiercac i gwintowac na ten sam gwint lub wiekszy lub w ostatecznosci palnik zalezy mi na tym zeby zrobic to w miare po ludzku bo mam zamiar tym autem jeszcze pojezdzic dlugo bo nie zgnite poprostu i nowe lpg

Awatar użytkownika
italiano_83
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
Silnik: 1.4T

spawana sruba wchacz

Post autor: italiano_83 » wt kwie 16, 2013 09:13

Penie nie mógł ktoś odkręcić, albo przy odkręcaniu urwał łeb śruby - w warsztacie w którym wymieniałem gumy, gość z miejsca mi powiedział, że jak napotkają śrubę która stawia ponad przeciętny opór, to nie odkręcają - albo robią to na moją odpowiedzialność, bo zdarza się, że takiej śruby odkręcić się nie da.
W takiej sytuacji możesz jedynie odciąć spaw i sprawdzić co jest pod spodem, może palnikiem puści, pamiętaj że śruba musi mieć odpowiednią wytrzymałość, twardość jak będziesz mieniał na inną.

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic Obrazek

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina 170PS 250Nm

Ducati Monster 696+

Obrazek

andrzejoss87
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: spawana sruba wchacz

Post autor: andrzejoss87 » sob maja 04, 2013 11:00

z gory przepraszam ze chwile to trwalo ale brak czasu uniemozliwial naprawe dopiero w swieta majowe cos sie znalazlo obeszlo sie bez palnika gdyz acetylen sie skonczyl :bylo: naszczescie cienka tarcza bochem udalo sie wejsc i odciolem po wydarciu wachacza namoczylem gwint duza dawka wd40 skrecilem kontrujaco i jakos poszlo nowa srube dalem o najwyzszej klasie utwardzenia i nasmarowalem przed zakreceniem grafitowym tawotem oczywiscie manualnie kluczem zakrecalem bo pneumata nie mam a zreszta nie radzilbym nikomu wachacza skrecac w rekach jest jeednak wiecej czucia :) mam nadzieje ze komus pomoga te moje przezycia ze spawana sruba pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”