[mk3] Zapalniczka i podswetlenie:)
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[mk3] Zapalniczka i podswetlenie:)
U mnie w golfinie nie dziala zapalniczka i podswietlenie w niej! Moze ktos zna jakas porade co nalezy zrobic i jaka to moze byc usterka i jak zrobic takie podswietlenie:) najlepiej niebieskie:)Moze ktos z forum wie i pomoze w potrzebie! Czekam na wasz eporady z gory dzieki:)
Ostatnio zmieniony pn maja 12, 2008 08:06 przez J3L3N, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=117]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
Rozbierz panel i sprawdź czy wtyk ci się nie odczepił, u mnie był odłączony w aucie jak kupiłem. Jak wtyk jest na swoim miejscu to będziemy kombinować dalej.J3L3N pisze:A kupic niemozna gotowej zapalniczki?? A co z tym ze niedziala tzn ze nienagrzewa sie zapalniczka??Mozna to jakos naprawidz co ewentualnie sie stalo???
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zaraz cos poradzimyJ3L3N pisze:U mnie w golfinie nie dziala zapalniczka i podswietlenie w niej! Moze ktos zna jakas porade co nalezy zrobic i jaka to moze byc usterka i jak zrobic takie podswietlenie:) najlepiej niebieskie:)Moze ktos z forum wie i pomoze w potrzebie! Czekam na wasz eporady z gory dzieki:)
na poczatek odkrec konsole i odchyl ja do siebie zobaczysz idace do zapalniczki wtyczki (?) raczej dwie nie jestem pewien :/ potem aby wyciagnac zaroweczke ona jest w czarnej obudowie na dwoch zatrzaskach musisz podwazyc i pociagnac do tylu
mozesz tez odpiac ta duzo biala wtyke a z drugiej strony frontowej tam gdzie masz przycisk mozesz wyciagnac sama "grzalke" potem lekko pokrecic tym czarnym nasadem i kloszem jego tez mozna wyciagnac podwazajac plaskim srubokretem on bedzie wychodzi w strone wnetrza samochodu czyli patrzac na konsole w twoja strone reszta "zapalniczki" tez bedzie do wyciagniecia....
p.s. zaroweczka taka koszt okolo 1 zl znajdziesz nawet na stacjach cpn (nie lepiej diode ?)
dolaczam fotke zaroweczki
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dodam od siebie tylko, ze podświetlanie zapalniczki w MK2 obsługuje tez podświetlanie popielniczki W popielniczce jest takie duże światełko które pieknie oświetla popielniczke. Wystarczy wyjąc popielniczkę i sie schylić i wtedy napewno to zobaczysz Można zrobić to na białych ledach i bedzie jeszcze lepiej oświetlało
:okej: [b] Pozdrawiam [/b] :okej:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
hm ciekawe spostrzezenie a od gory patrzac na wewnetrzna czesc konsoli jest jaki taki kawalek pleksji i wlasnie nad popielniczka musze to obadac jeszczeOlaf pisze:Dodam od siebie tylko, ze podświetlanie zapalniczki w MK2 obsługuje tez podświetlanie popielniczki W popielniczce jest takie duże światełko które pieknie oświetla popielniczke.
- sekora2005
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
w motoryzacyjnym tez kupisz a w sumie co to raczej nie klopot dwa druciki przylutowac pomysl tez nad dioda/ami
ja kombinuje zbrobic podswietlenie popielniczki na bialo zas zapalniczki na czerwono
ten klosz to mi sie jakos przypalil tzn taki osad z dymu jest nad nim :/ a to ze to jest zrobione tak jak piszesz to zauwazylemOlaf pisze:To jest własnie ten klosz który świeci w popielniczce ma z boku taki zagięty w doł kawałeczek, który zabiera światło z żaróweczki, która doceolowo podświetla zapalniczkę (dwa miejsca oświetlane z jednej żarówki) fajnie to ktoś wymyślił, no nie
ja kombinuje zbrobic podswietlenie popielniczki na bialo zas zapalniczki na czerwono