Bora-wyciek paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Bora-wyciek paliwa
Vw bora 2002r silnik 1.6fsi. Wczoraj gdy miałem włączany nawiew poczułem w samochodzie zapach benzyny, zdjąłem obudowę silnika i zobaczyłem że owe źródło tego zapachu znjaduje sie przy cewce nr1. Sprawdziłem najbliższe przewody-suche , dokreciłem świece(na wszelki wypadek). Macie jakieś pomysły skąd ta benzyna sie tam wzięła ?
Bora-wyciek paliwa
Szukaj dobrze wycieku ,bo możesz nie zdążyć się ewakuować z auta.Bęzyna szybko paruje,możesz nie zauważyć plam,najlepiej szukaj na zimnym silnku,naginając przwody paliwowe itp...W tym silniku cisnienie paliwa osiąga 150bar.
-
- Mały gagatek
-
- Nowicjusz
Bora-wyciek paliwa
Węże całe , są 2 koncepcje. Może byc zapowietrzony bak i wytwarza podciśnienie i dlatego pojawilo sie paliwo przy cewce , lub problem z wtryskiem(przelewa) lub zaworkiem na listwie. Dodam ze pojawily sie problemy z uruchomieniem tzn musi trochę pokręcić zanim złapie , i pojawiło sie "syczenie" gdzieś przy kolektorze. Poinformuje jak beda zmiany.
Bora-wyciek paliwa
Raczej mało prawdopodobne, przecież do baku jest swobodny dostęp powietrza.Hubert(Śpioch) pisze:Może byc zapowietrzony bak
Po włączeniu zapłonu słychać pracę pompy paliwa?Hubert(Śpioch) pisze:pojawily sie problemy z uruchomieniem
-
- Nowicjusz
Bora-wyciek paliwa
Bak odpada. Tak slychać pompe zarówno po otwarciu drzwi jak i przekreceniu zaplonu , dodam ze trudnosci z odpalaniem sa tylko na zimnym silniku
Edit: Zerknąłem na licznik i od kreski do kreski zrobilem 25 km.
Edit: Zerknąłem na licznik i od kreski do kreski zrobilem 25 km.
- VWaldini81
- LDZ
Bora-wyciek paliwa
Masz jakieś błędy?Hubert(Śpioch) pisze:Edit: Zerknąłem na licznik i od kreski do kreski zrobilem 25 km.
-
- Nowicjusz
Bora-wyciek paliwa
Blad mam tylko dotyczący czujnika poziomu oleju , ale to chyba nie ma powiązania. Obecnie samochod u mechanika poinformuje jesli bede cos wiedzial .
-
- Nowicjusz
Bora-wyciek paliwa
Ok , samochód zrobiony powodem byly uszczelniacze wtrysku , dzieki za zainteresowanie tematem . Pozdrawiam