Po wymianie sworznia tłucze , skrzypi, trzeszczy

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dodek233
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: dodek233 » śr mar 12, 2014 18:36

Witam , jestem po wymianie sworznia wachacza po lewej stronie. Sworzeń firmy Kamoka poprzedni miał już konkretny luz dlatego zostal wymieniony.

Wszystko dobrze założylem wszystkie sruby dokrecone na maxa sworzen siadl ladnie poskladalem wszystko do kupy i nastepnego dnia pojawily sie starsznie niepokojace dzwieki :grrr: przy skrecania czy hamowaniu czy nawet przy najechaniu na progi . Odglos tak jakby cos skrzypialo trzeszczalo mocne takie uderzenie 100% z prawej przedniej strony.. Dodam ze podczas prostej trasy i dobrej drogi paskudny dzwiek nie wystepuje ! Sprawdzilem tuleje wahacza wszystkie ladnie trzymaja , sprężyna cala nie peknieta, guma stabilizatora tez ok.. Jedyne co mnie zaniepokoilo to to ze jak podnioslem auto na podnosniku , odkrecilem kolo , zaczalem ruszac tarcza do przodu i do tylu i gdy przekrece np w prawo to dochodzi do pewnej granicy zatrzymuje i puszcza tak jakby sie cos zacinalo i puszczalo auto na biegu 1 .

Panowie prosze o porade bo zaczynam sie powaznie martwic ze skrzynia zaczyna siadać kolejny raz !! :grrr: :grrr:

Awatar użytkownika
RysiekAsthmatdi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: RysiekAsthmatdi » śr mar 12, 2014 18:38

To jest golf IV !
u mnie też skrzypi zawieszenie z przodu....
hehe...jak nie nasmarujesz to nie pojedziesz... :grin:
jutro też zabieram się do walki

W ludziach budzą się ambicje gdy wyprzedza ich auto które przecież "nie powinno" :)
147 KM 323 NM

https://www.youtube.com/watch?v=l5tc_UXLi3w" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
dodek233
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: dodek233 » śr mar 12, 2014 18:41

Wiesz ale to nie jest skrzypienie takie ciche. Kurde naprawde jest to straszny odgłos takie grrrrr tak jakby sie cos mialo zacierać az w koncu rozje^ac :grrr: chyba ze to zepsuty fabrycznie sworzen tak robi

Awatar użytkownika
dodek233
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Po wymianie sworznia tłucze , skrzypi, trzeszczy

Post autor: dodek233 » czw mar 13, 2014 15:52

Panowie byłem na badaniu technicznym , facet powiedział mi ze mam zerwany gwint przy mocowaniu łącznika stabilizatora do wachacza :/ :grrr: Cholera nie wiem jak to naprawic, gwintowanie odpada bo potem nie zaloze łącznika, jedyna opcja nalozyc nakretke z drugiej strony ale nie ma gdzie ja wlozyc Ech ten golf ! Macie jakies pomysly ?

Yaro1981
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Yaro1981 » czw mar 13, 2014 22:05

rozwiercić wstrzelić nitonakrętkę przykręcić po problemie

[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]

Awatar użytkownika
dodek233
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: dodek233 » czw mar 13, 2014 23:17

O tym nie pomyślałem :) Ciekawy sposób jedyne co to bedę musiał poszukać odpowiedniej nitownicy , ciekawe czy dobrze to skręci :) :pub:

Awatar użytkownika
dodek233
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: dodek233 » pt mar 14, 2014 18:25

Mam problem ze znalezieniem nitownicy do nitonakrętki tak wiec ta opcja chodz dobra odpada :/ Jakies inne pomysly ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”