Opony z tablicy-w opisie miały być dobre a okazały się szrot

Wszystko o ubezpieczeniach auta, problemach z rejestracją, papierami.
Porady prawne związane z autami i nie tylko.

Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP

Awatar użytkownika
dawid018
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Opony z tablicy-w opisie miały być dobre a okazały się szrot

Post autor: dawid018 » ndz mar 23, 2014 11:47

Witam.Mam problem ze sprzedającym.Kupiłem opony dunlop 225/40/18
W opisie było napisane ze są świetne, ze są z 2007roku,ze nadają się do jazdy,zapytałem czy są równo zużyte i czy nie sa wyząbkowane.W odpowiedzi dostałem ze wszystko z nimi jest ok.Dostałem jeszcze 3 zdjęcia na których jak się okazało jest tylko jedna opona a zdjęcia zrobione są tak zeby nie było widać ze z jednej strona jest praktycznie łysa.
Opony które dostałem są niezghodne z opisiem bo:
jedna jest z 2006 a druga 2007
jedna jest wyząbkowana i w dodatku jedną stroną praktycznie łysa
jedna opona ma spękania gumy na biezniku pomiędzy rowkami
druga ma popękaną gumę na bocznej ścianie

chce oddać te śmieci ale kupujący nie chce zwrócić mi całej kwoty.Wysyłka była pobraniowa za którą zapłaciłem.sprzedający chce oddać tylko kwotę za opony a nie za wysyłkę i zasłanie się prawem konsumenta.aha gość twierdzi ze on się nie zna na oponach a o wszystko pytał niby wulkanizatora.mam nr telefonu do niego ale nie odbiera więc twierdzę ze to ściema.

prosił bym o jakies linki lub paragrafy na podstawie których będe mógł rządać zwrotu całkowitej kwoty.wiem ze towar bede musiał odesłać na własny koszt niestety.
czy sprawę mogę zgłośić na policję jeśli kupujący nie będzie chciał oddać kasu??kwota do oddania to 170zł.

z góry dzięki za pomoc.

obecne mkII by dawid018
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3081850#3081850

BYŁE MK2 by dawid018-wszystkie foto na I str.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=63413

Awatar użytkownika
Damiano GTi
GOLF MK2 lover
GOLF MK2 lover
Kontakt:

Re: Odp: Opony z tablicy-w opisie miały być dobre a okazały

Post autor: Damiano GTi » ndz mar 23, 2014 11:53

Już na początku zrobiłeś błąd. Na tablicy się kupuje jeżeli szukasz czegoś w okolicy a nie w taki sposób jak kupiłeś od tego jest allegro,bo tam lepiej i bezpieczniej takie sprawy się załatwia. Na tablicy jest pełno oszustów. Wyśli mu te opony,niech ci odda tylko za towar i niech to będzie dla ciebie nauczka,ze są specjalne serwisy do kupowania. Ja cię nie oceniam a tylko pisze jaki jest błąd. Człowiek chce uczciwie kupić a jeszcze robią w konia:/

☆★☆ XPERIA S ☆★☆ - tapatalk

Obrazek
Moja GOLFINA ;): viewtopic.php?f=87&t=527245" onclick="window.open(this.href);return false; :bigok:

SPRZEDAM ! viewtopic.php?f=119&t=554274" onclick="window.open(this.href);return false;

KUPIĘ GOLFA MK1 firmy WADER !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, porady prawne”