Połamany / urwany drążek zmiany biegów.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Panowie problem polega na połamaniu plastiku .... Czy ktoś wie czy da się to naprawić bez sciągania skrzyni ? jeśli tak to w jaki sposób i czy cześci są dostępne w sklapech ? Wygląda to tak:
Połamała Ci się prowadnica dźwigienki 357711055D - 27 zł w ASO.
-
- Nowicjusz
A widzisz tego nie zauważyłem.
To chyba uwalona linka. Najłatwiej będzie kupić na szrocie całą kasetę dźwigni.
To chyba uwalona linka. Najłatwiej będzie kupić na szrocie całą kasetę dźwigni.
-
- Nowicjusz
to obojętne czi diesel czy benzyna ? PS a tej linki już nie idzie kupić ?
mandaryn882, musi być wybierak na linki, nie może być zatem od 1.4 1.6 2.0 8V 1.9 TD 1.9 D
Szukasz z TDI, VR6, 2,0 16V
Linkę możesz kupić ale to gra nie warta świeczki. Nowa kosztuje 558 zł. Z zamiennikami może być krucho a używkę podejrzewam kupisz w cenie jak całość.
Szukasz z TDI, VR6, 2,0 16V
Linkę możesz kupić ale to gra nie warta świeczki. Nowa kosztuje 558 zł. Z zamiennikami może być krucho a używkę podejrzewam kupisz w cenie jak całość.
-
- Nowicjusz
ceny ok 120-200 zl na allegro. PS musi być tylko od golfa czy inne tez będą dobre np. z Audi A3 / Octavi ?
Miałem przypadek, że linka się urwała w Polo III 1.9 TDI i pasowała od Passata B4 bezproblemowo. Z Passata B5 z takim samym silnikiem wydaje mi się, że też będzie.
-
- Nowicjusz
Panowie Kolejny problem mnie napotkał .... podczas odkręcania linki ta która jest na tym żeliwnym pałąku jest pęknięcie. Zaznaczyłem w którym miejscu i teraz pytanie jak go wykręcić aby go pospawać?
odkręcasz najpierw linkę, a później pod wybierakiem jakby, są dwie śruby, do których musisz dostać się kluczami nasadowymi i to z dość długim wydłużeniem i cienkim, bo z tego co pamiętam jedną z tych śrub jest ciężko odkręcić jeśli to przedłużenie do klucza jest grube. Trudno napisać jaka średnica to ma być... Pokazałbym szybciej.
mam nadzieję, że poradzisz sobie
mam nadzieję, że poradzisz sobie
-
- Nowicjusz
dzieki wielkie za pomoc tak poradziłem sobie. Linka poszła do spawania na srebro i trzyma się jak nowa a plastik zamówiony w aso za 30 zł
Nie ma za co. Jak mogę, to pomogę Będziesz jeździł. Chyba, że z drugiej strony się ułamie jak i z takim przypadkiem się spotkałem... Ale nie chcę straszyć. Mam nadzieję, że będzie już bezawaryjnie z tą częścią.
-
- Nowicjusz
Witam. Podpinam sie do tego tematu. Mam ten problem ale pekla mi ta sruba co jest w tej prowadnicy dzwigni.. jest mozliwosc zebym mogl przepchac srube przez ta prowanice czy musze wymienic caly wybierak??? dolaczam foto z awarii