Problem po wymianie poduszki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mk 3, siknik 1.8, rok 96
Przy zdejmowaniu nogi z gazu szarpalo mi lekko silnikiem, to samo przy dodawaniu gazu. Po wymianie przedniej poduszki szarpania ustaly ale za to szarpie przy odpalaniu dosyc mocno oraz przy gaszeniu tyle ze duzo mniej
Przy zdejmowaniu nogi z gazu szarpalo mi lekko silnikiem, to samo przy dodawaniu gazu. Po wymianie przedniej poduszki szarpania ustaly ale za to szarpie przy odpalaniu dosyc mocno oraz przy gaszeniu tyle ze duzo mniej
-
- VWGolf.pl Killer
na pewno ?? pytam bo u tych moich mechaników wszystko jest możliwe i nie chciałbym wymieniać wszystkich poduszek żeby na końcu sie okazało, że pierwsza była źle założona...
-
- VWGolf.pl Killer
no raczej nie da się tego źle założyć! czy na pewno winę ma poduszka też nie wiem ale skoro ta przednia była wyklepana to i ta tylna też będzie!
zaznaczę jeszcze raz, że przed wymianą tej przedniej, przy odpalaniu nie szarpało silnikiem
-
- VWGolf.pl Killer
ale przednia usztywniła silnik z przodu i drgania przenoszą się na drugą poduszkę która jest słabsza
w sumie też tak to rozkminiałem ale chciałem się upewnić, dzięki wielkie
tak się teraz zastanawiam, czy poczekać troche aż ta nowa poduszka lekko sie rozklekocze czy wymieniać następne?
niby szarpie tylko przy odpalaniu na zimnym silniku, później na ciepłym jest praktycznie ok
niby szarpie tylko przy odpalaniu na zimnym silniku, później na ciepłym jest praktycznie ok
-
- VWGolf.pl Killer