Gaśnie po uruchomieniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: Golf IV 1,9 101 ATD 2002
Lupo 2002 1.7 SDI AKU - Silnik: atd
- Kontakt:
Gaśnie po uruchomieniu
Witam
Mam Golfa III Variant TDI i mam taki problem, od kilku dnie rano nie moge odpalic. Samochod po pol obrotu odpala obroty rosna i po okolo 1,5 do 2 sekund po uruchomieniu wylancza sie. Dodawanie gazu nic nie daje osiaga tylko wieksze obroty i tez gasnie. Na zagrzanym silniku tez czasami sie to dzieje. Autko jest z listopada 1994. Prosze o pomoc.
Mam Golfa III Variant TDI i mam taki problem, od kilku dnie rano nie moge odpalic. Samochod po pol obrotu odpala obroty rosna i po okolo 1,5 do 2 sekund po uruchomieniu wylancza sie. Dodawanie gazu nic nie daje osiaga tylko wieksze obroty i tez gasnie. Na zagrzanym silniku tez czasami sie to dzieje. Autko jest z listopada 1994. Prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony pn sie 06, 2007 23:19 przez vegeto, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
zmagam się z podobnym problemem tu na forum.....
link
zrobiłem jak opisane z przerywaczem na sterowniku...
z tym, że ja nic nie przelutowywałem, tylko jak było coś co mi się nie podoba... luty zachodzące na siebie to oddzieliłem je ....
powiem, tak....
odpalać odpala, więc chyba nic nie sknociłem... jeżdżę tak dopiero półtora dnia i narazie nic nie było...
co do immobilizera... to jeżeli odpala, a czasem tylko nie odpala, to chyba nie jego wina... tak mi się wydaje....
ale co wam powiem....
dzisiaj auto dostało alarm dodatkowy z odcięciem zapłonu, jak alaram jest włączony....
mam czasem problem z czujnikiem otwarcia drzwi kierowcy.... przed instalacją (w firmie) udało mi się tak zrobić, że działało... ale wiedziałem, że nie na długo.... kolesie instalując, musieli wyjąć czujnik i znowu coś się spitoliło... i czasem łapie czasem nie... a alarm jest też podłączony do tych czujników oczywiście....
więc...
jechałem sobie spokojnie i przy ostrzejszym hamowaniu zaczęła mi mrugać kontrolka od grzania świec... o co chodzi nie wiedziałem... auto jechało wszystko w porzo.. obroty trzyma... jednym słowem, poza kontrolką nic się nie działo.... zgasiłem i myślałem, że znowu nie zapali... ale zapalił odrazu.....
więc osso chozi?? może świece do wymiany??
link
zrobiłem jak opisane z przerywaczem na sterowniku...
z tym, że ja nic nie przelutowywałem, tylko jak było coś co mi się nie podoba... luty zachodzące na siebie to oddzieliłem je ....
powiem, tak....
odpalać odpala, więc chyba nic nie sknociłem... jeżdżę tak dopiero półtora dnia i narazie nic nie było...
co do immobilizera... to jeżeli odpala, a czasem tylko nie odpala, to chyba nie jego wina... tak mi się wydaje....
ale co wam powiem....
dzisiaj auto dostało alarm dodatkowy z odcięciem zapłonu, jak alaram jest włączony....
mam czasem problem z czujnikiem otwarcia drzwi kierowcy.... przed instalacją (w firmie) udało mi się tak zrobić, że działało... ale wiedziałem, że nie na długo.... kolesie instalując, musieli wyjąć czujnik i znowu coś się spitoliło... i czasem łapie czasem nie... a alarm jest też podłączony do tych czujników oczywiście....
więc...
jechałem sobie spokojnie i przy ostrzejszym hamowaniu zaczęła mi mrugać kontrolka od grzania świec... o co chodzi nie wiedziałem... auto jechało wszystko w porzo.. obroty trzyma... jednym słowem, poza kontrolką nic się nie działo.... zgasiłem i myślałem, że znowu nie zapali... ale zapalił odrazu.....
więc osso chozi?? może świece do wymiany??
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
Immobilizer - jezeli nie dziala, auto odpala ale po ok. 2 sek gasnie. Dokladnie jak w opisie.seaseacker pisze:to jeżeli odpala, a czasem tylko nie odpala, to chyba nie jego wina
[ Dodano: 29 Lip 2006 08:38 ]
"Czytnik" immobilizera znajduje sie chyba przy kierownicy, prawdopodobnie masz problem z jakims stykiem.golftdi pisze:wówczas podnosze kierownice do góry i problem ustaje
-
- Mały gagatek
hmmm...
czy jeżeli jest taki problem jak mój... czyli na zapłonie mruga kontrolka grzania świec i potem zapala i gaśnie to może to być immobiliser??
bo jeżeli ma zapalić to kontrolka działa normalnie... niecała sekundę się pali i gaśnie... czyli jak włączam zapłon to widzę czy zapali czy znowu będzie problem i zgaśnie...
czy jeżeli jest taki problem jak mój... czyli na zapłonie mruga kontrolka grzania świec i potem zapala i gaśnie to może to być immobiliser??
bo jeżeli ma zapalić to kontrolka działa normalnie... niecała sekundę się pali i gaśnie... czyli jak włączam zapłon to widzę czy zapali czy znowu będzie problem i zgaśnie...
-
- Nowicjusz
- Auto: Golf IV 1,9 101 ATD 2002
Lupo 2002 1.7 SDI AKU - Silnik: atd
- Kontakt:
Wiec tak temat powrocil. Autko chodzilo od lipca zeszlego roku bez problemu i znowu nie odpala. W miedzy czasie mialem taki problem ze przy wyzszych obrotach na 5 biego raz przy 180 potem przy160 roznie raz sie nawet zdarzylo ze na 3 przy 2500 i 3700 lekko przerwie i jedzie dalej. Przy wyzszych predkościach to widomo auto sie wolniej sie rozpedza i mocniej przerywa ale po chili znouwu idzie idealnie. Miesiac temu mialem problem ze nie mial mocy tak jak by szedl bez turbiny a przy odpalaniu podbijal obroty do 2000 i stabilizowal. Podmienislismy cale sterowanie turbina przeplywke i dalej to samo. Pomogl test zaworow z vaga. Vag pokazal bledy z zaciskiem alternatora. Teraz znowu odpala i po chwili gasnie. Jak sie mu da do dechy to idzie do 2 tysiecy i tez gasnie. Sprawdzalem vegiem imobiliser ale nie wykazuje bledow co moze byc?