1.6 1v po wymianie upg wyrzuca płyn chłodniczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Od wczoraj mam problem. Silnik mam świeżo po wymianie UPG, ponieważ stara była do dupy (płyn był koloru brązowego).Głowica też jest wymieniona na lepszą (wiadomo splanowana, dotarta itp) ponieważ stara miała dużo pęknięć. I wczoraj jadąc nagle się zagotował i wyrzucił płyn przez zbiorniczek. Teraz jak jest zimny to płynu nie wyrzuca ale jak się nagrzeje to znowu wyrzuca płyn. Czyżby źle zrobiona UPG? Proszę o porady, pozdrawiam
witaj
prawdopodobnie tak uszczelka pod głowicą .
prawdopodobnie tak uszczelka pod głowicą .
Live to Ride .... Ride to Live !
- Developers
- Gadatliwa bestia
- Auto: GULF MK II AUDI S3 8L
coś poszło nie tak. Uszczelkę dobrze dobrałeś ? Wentylator się załącza ? Termostat otwiera i zamyka się ?
Mieć mniej, żeby mieć więcej. To wymaga poświęceń. Spójrz głębiej, żeby dostrzec. To co najcenniejsze, to co najważniejsze....
https://www.facebook.com/Golf-MK-II-1817132551907679/
https://www.facebook.com/Golf-MK-II-1817132551907679/
do tego układ przepłukany ?dobrze dobrane śruby do głowicy?dolny wąż ciepły?
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Uszczelka była ta sama, wentylator się włącza, termostat działa.Developers pisze:coś poszło nie tak. Uszczelkę dobrze dobrałeś ? Wentylator się załącza ? Termostat otwiera i zamyka się ?
Układ był z grubsza przepłukany.. Śruby były nowe, dolny wąż ciepły.pironet pisze:do tego układ przepłukany ?dobrze dobrane śruby do głowicy?dolny wąż ciepły?
Re: 1.6 1v po wymianie upg wyrzuca płyn chłodniczy
Zalozyles stara uszczelkę pod głowice ;o?
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Live to Ride .... Ride to Live !
śruby dałeś krótsze,ile zebrałeś z głowicy?prześwietlenie było ?blok sprawdzony?
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Nie. Pisząc 'taka sama' miałem na myśli że porównywałem 2 uszczelki i niczym się nie różniły.Mengog pisze:Zalozyles stara uszczelkę pod głowice ;o?
Śruby kupiłem Earlinga tak samo jak uszczelkę i nie robiłem ich krótszych. Głowica była w dobrym zakładzie ale była minimalnie liźnięta z tego co mi wiadomo a blok sprawdzałem tylko czy nie ma pęknięć i czy tuleje są ok..pironet pisze:śruby dałeś krótsze,ile zebrałeś z głowicy?prześwietlenie było ?blok sprawdzony?