pompa paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pompa paliwa
Witam,
VW Golf IV 2000r. 1.9TDI 110 koni ASV
Mam problem - po przekreceniu kluczyka nie slysze pracy pompy. Rozrusznik kreci Dostalem sie do zbiornika ale tam nie ma pompy elektrycznej.
Doczytalem ze to pompa rozdzielaczowa.
Poszukalem na forum, sprawdzilem bezpiecznik 15A (28 gniazdo) od pompy - jest sprawny, chcialbym sprawdzic tez przekaznik i odpalic pompe "na krotko" by uslyszec czy wgl dziala. Rozumiem ze powinienem zewrzec styk NC tego przekaznika by pompa ruszyla, czy mam racje ? Ktory to bedzie przekaznik ? Moze jakis prosty schemat ?
Wydaje mi sie ze wczesniej pompa zalaczala sie po przekreceniu zaplonu na kilka sekund.. ale nie jestem pewien skad dobiegal dzwiek
Z gory dzieki za pomoc!
VW Golf IV 2000r. 1.9TDI 110 koni ASV
Mam problem - po przekreceniu kluczyka nie slysze pracy pompy. Rozrusznik kreci Dostalem sie do zbiornika ale tam nie ma pompy elektrycznej.
Doczytalem ze to pompa rozdzielaczowa.
Poszukalem na forum, sprawdzilem bezpiecznik 15A (28 gniazdo) od pompy - jest sprawny, chcialbym sprawdzic tez przekaznik i odpalic pompe "na krotko" by uslyszec czy wgl dziala. Rozumiem ze powinienem zewrzec styk NC tego przekaznika by pompa ruszyla, czy mam racje ? Ktory to bedzie przekaznik ? Moze jakis prosty schemat ?
Wydaje mi sie ze wczesniej pompa zalaczala sie po przekreceniu zaplonu na kilka sekund.. ale nie jestem pewien skad dobiegal dzwiek
Z gory dzieki za pomoc!
-
- VWGolf.pl Killer
pompa paliwa
nie ma tam pompy,pompa wtryskowa sama ssie z baku...pompa nie ruszy ,napędzana jest paskiem rozrządu...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
pompa paliwa
aha rozumiem, czyli te podejscie od strony elektrycznej nie ma zadnego sensu. wiec co mozna sprawdzic/zrobic by zdiagnozowac ta usterke ?
Re: pompa paliwa
Ale jaka usterke?? Rozrusznik krecia a auto nie odpala czy co? W tym silniku nigdy nie uslyszysz pracy pompy bo nie jest elektryczna i nie zalacza sie po wlaczeniu zaplonu... tak jak kolega wyzej napisal napedzana jest paskiem rozrzadu czyli silnik musi byc uruchomiony wtedy pompa pracuje
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
-
- VWGolf.pl Killer
pompa paliwa
no właśnie co sie dzieje ?bo nic nie napisałeś...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
a no to juz pisze
sytuacja dziwna - jechalem autostrada, auto zaczelo tracic moc az wkoncu stanelo. brak mozliwosci odpalenia wiec wrocilem laweta pod dom i auto stoi. Wyskoczyl blad od silnika - migala kontrolka swiec zarowych. Podlaczylem sie wagiem i wykrylo blad - usunalem go ale przy kolejnej probie odpalenia blad wrocil. Problem objawial sie przez zakrecenie dwa razy rozrusznia i jego zaciecie/zatrzymanie. Pozniej doczytalem sie gdzie w internecie ze moze byc powodem zarowka od stopu - (magia) po wymianie i usunieciu bledu, blad sie nie pojawia a rozrusznikiem moge krecic az rozladuje auto. Ropa w przewodzie do pompy jest. Nie wiem jak moge to zdiagnozowac. Jeszcze jakies informacje beda pomocne ? Jesli tak to z checia napisze
sytuacja dziwna - jechalem autostrada, auto zaczelo tracic moc az wkoncu stanelo. brak mozliwosci odpalenia wiec wrocilem laweta pod dom i auto stoi. Wyskoczyl blad od silnika - migala kontrolka swiec zarowych. Podlaczylem sie wagiem i wykrylo blad - usunalem go ale przy kolejnej probie odpalenia blad wrocil. Problem objawial sie przez zakrecenie dwa razy rozrusznia i jego zaciecie/zatrzymanie. Pozniej doczytalem sie gdzie w internecie ze moze byc powodem zarowka od stopu - (magia) po wymianie i usunieciu bledu, blad sie nie pojawia a rozrusznikiem moge krecic az rozladuje auto. Ropa w przewodzie do pompy jest. Nie wiem jak moge to zdiagnozowac. Jeszcze jakies informacje beda pomocne ? Jesli tak to z checia napisze
-
- VWGolf.pl Killer
pompa paliwa
podaj plusa z aku na pompę ,z tyłu jest zaworek dochodzi tam czarny kabel i sprawdź czy odpali ,sprawdź też przekaźnik 109 rozbierz i zobacz,migająca kontrolka świadczyła by o uszkodzeniu czujnika stopu lub pedału gazu...
pompa paliwa
podalem plusa z aku na pompe, slychac ze zawor elekryczny zadzialal. niestety nie udalo sie uruchomic silnika, krecilem az sie akumulator rozladowal wiec ponownie do ladowania go podlaczylem. Co to moze byc ze nie chce odpalic ? jeszcze jakies pomysly ?
Poluzuj nakretki na wtryskach, krec rozrusznikiem i sprawdz czy bedzie sadzilo nimi paliwo
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm