Witam,
Mam następujący problem a mianowicie silnik gasnie po odpaleniu w moim 1.9 TD 75hp. Pare dni temu zerewal mi sie pasek od alternatora i po wymianie wlasnie sie tak stalo. Silnik ciezko odpala(troche trzeba nakrecic zeby zalapal) a jak juz odpali to chodzi z jakies nie wiem 10-15s i gasnie. W momencie gasniecia nie reaguje na pedal gazu i to nie wazne z jakich obrotow, tak wyglada jakby nagle odcieto mu paliwo. Dodam ze nie posiadam immo, stacyjke juz sprawdzalem i to nie jej wina. Moze ktos pomoze, z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Gaśnie po odpaleniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gaśnie po odpaleniu
Sprawdze to dzisiaj. A mozliwym to jest ze od zerwania paska przeskoczyl rozrzad ?
- palio
- _
- Auto: Ford Mondeo MK3
- Silnik: 2.0
- Kontakt:
Re: Gaśnie po odpaleniu
Możliwebarrii95 pisze:Sprawdze to dzisiaj. A mozliwym to jest ze od zerwania paska przeskoczyl rozrzad ?
-
- VWGolf.pl Killer
Gaśnie po odpaleniu
weź zdejm dolot i możesz strzelić mu plaka,jak zacznie gasnać,ale również możesz wziąć czystą butelkę,kawałek węża, wlej ropy do butelki i podaj mu tak i zobacz co się będzie dziać być może pasek uszkodził przewody paliwowe...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Gaśnie po odpaleniu
Temat do zamkniecia. Okazal sie przestawiony rozrzad i jednoczesnie rozpadajacy sie pasek pozrywal niektore kabelki. Dzieki za pomoc