Witam.
Od kilku dni szukam pomocy w rozwiazaniu probemu z zawieszeniem. Byłem na szarpakach i gosc nic nie znalazł. Przy ostrym skrecie w lewo jadac powoli dochodzi mi z zawieszenia skrzyp ( przeskok ). Nie jestem w stanie dokładnie zdiagnozowac z ktorego miejasca bo nie jest to zjawisko powtarzalne za kazdym razem. Brzmi jak by cos poprostu sie naprezyło i przeskakiwało , ale tylko raz. Wymieniłem przeguby zewnetrzne 2 , i poduszki amortyzatorów i dalej to samo. Na drązkach luzów brak. Sworznie ok. Nic nie stuka, nic nie puka tylko cos przeskakuje przy ostrym skrecie kół. Moze ktos spotkał sie z takim problemem? Stuki zaczeły sie kilka tys km po wymianie srezyn z przodu i podniesieniu zawieszenia o 20 mm na tulejkach. Nie wiem czy to moze byc powiazane z tym. Zaczyna mi brakowac pomysłow. Dzieki za pomoc i pozdrawiam
Przeskok przy ostrym skrecie w lewo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przeskok przy ostrym skrecie w lewo
Prawdopodobnie przekładnia kierownicza blokuje się o jakiś element zawieszenia (lub jest zużyta i wymaga wymiany).
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych