Heja.
Te silnik różnią się jakoś budową czy to komputerowo moc jest mniejsza w silnikach skody?
Od skody łatwiej dostać silnik (260KM) i czy wystarczy zmienić program by dorównać do tych 300KM jak w R?
3.6 v6 ze skody vs R36 vw
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Wielkich roznic tam nie bylo z tego co pamietam.. jak i tak brdziesz w sofcie grzebal to ogarniesz podobnie.. w audi tylko ssace byly inne (na plus) jesli dobrze mi swita
Tak tylko programem się różnią.Skoda musiała obniżyć moc bo jak to by wyglądało skoda tańsza od VW i ta sama moc
BWS (300KM) ma inne wałki wydechowe i fazator wydechowy (większy zakres, cofania czy tam wyprzedzania wałka), no i na pewno inne wtryskiwacze, i chyba pompa paliwa, ale tu pewności nie mam. Krąży legenda że zawory w głowicy BWS ma większe zawory w głowicy, tego nie wiem, ale na pewno mają inne dźwigienki zaworowe.
Kolega ma CDV (260KM, po programie pokazał 305KM), ja też mam CDV, i rozbierałem oba i porównywałem to jak się okazało to mój ma głowice z BWS (300KM) a oba są ze skody, kolegi 2012r, mój 2013r.
Inny kolega ma 3,6 BWS, to po programie ma coś ponad 320KM, ja mam po programie 500KM (turbo )
Kolega ma CDV (260KM, po programie pokazał 305KM), ja też mam CDV, i rozbierałem oba i porównywałem to jak się okazało to mój ma głowice z BWS (300KM) a oba są ze skody, kolegi 2012r, mój 2013r.
Inny kolega ma 3,6 BWS, to po programie ma coś ponad 320KM, ja mam po programie 500KM (turbo )
JEDYNE W POLSCE TOLEDO R36Turbo :) www.facebook.com/SeatToledoR36Turbo