[MK2] Przekaźnik nr 80 za co odpowiada?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Przekaźnik nr 80 za co odpowiada?
witam mam problem tzn nei wiem nic o przekaźniku o nr "80" za co on odpowiada???
pozdro Kris
dodam ze to silnik 1.6 benzynka PN
pozdro Kris
dodam ze to silnik 1.6 benzynka PN
Ostatnio zmieniony śr wrz 06, 2006 18:47 przez krisvw, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam!
Podłącze się pod ten temat, bo mam problem z tym przekaźnikiem.
Zauważyłem ostatnio, że coś mi "cyka" w okolicy skrzynki bezpieczników i okazało się, że to wspomniany wyżej przekaźnik nr 80.
Rozebrałem ten przekaźnik i wygląda na to, że jest ok a to cykanie spowodowane jest jakąś usterką w obwodzie.
I tu moje pytanie gdzie szukać tej usterki???
Pozdro!
Podłącze się pod ten temat, bo mam problem z tym przekaźnikiem.
Zauważyłem ostatnio, że coś mi "cyka" w okolicy skrzynki bezpieczników i okazało się, że to wspomniany wyżej przekaźnik nr 80.
Rozebrałem ten przekaźnik i wygląda na to, że jest ok a to cykanie spowodowane jest jakąś usterką w obwodzie.
I tu moje pytanie gdzie szukać tej usterki???
Pozdro!
Trabant plastik jest fantastik!
Czyli...(???) po wyjęciu tego przekaźnika silnik nie powinien chodzić na benzynie... a ja jeździłem bez tego przekaźnika więc to nie od pompyPolgero VsV pisze:jest to przekaźnik od pompy paliwowejkrisvw pisze:witam mam problem tzn nei wiem nic o przekaźniku o nr "80" za co on odpowiada???
Dodam, że mój golfik to 91r z silnikiem 1,6PN
- Paweł Marek
- V.I.P.
przekaźnik nr 80 to najzwyklejszy przekaźnik i ważne jest to gdzie jest wsadzony a nie jaki ma numer. Jeśli jest pierwszy od prawej u dołu to obsługuje w PN podgrzewacz kolektora, . W autach z wtryskiem jest w tej samej pozycji i obługuje pompę paliwa. Wtedy może mieć numer 67 lub 80 jak u mnie. Może być teź numer 1.edass pisze:Czyli...(???) po wyjęciu tego przekaźnika silnik nie powinien chodzić na benzynie... a ja jeździłem bez tego przekaźnika więc to nie od pompy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
krzysrys pisze:witamedass pisze:Witam!
Pozdro!
ja mialem cos podobnego ale zrobilem reset tego pseudo kompa i od tego czasu nie slysze juz tego.
Reset, czyli???
Smaczny pisze:Czyli zaraz nad bezpiecznikami, prawy dół:
do lipca 89 to jest przekaźnik do świateł awaryjnych do jazdy z przyczepą
po lipcu 89 jest to przekaźnik świec żarowych
Niemozliwe ja mam benzynke po 89 roku.
Dokładniej :
Golf 2 Pasadena rok produkcji 91 silnik benzyna 1,6 PN + LPG
Pozdro!
Siemka... potrzebowałbym jakiegos schematu do przekażników... od niedawna stałem się szczęśliwym posiadaczem golfa II, niestety problem w tym, że instalacja elektryczna jest do ... (zresztą nie tylko instalacja)... jeśli macie to podeślijcie linka albo jeszcze lepiej.. maila :] z wszelkiego rodzaju schematami elektrycznymi oraz tak jak wyżej napisałem schemat do przekaźników... mój cycuszek to golf II z 86r. silnik 1.6