Witam
Chciałbym sie spytac taka rzecz ,jestem posiadaczem vw vento 1.8 rocznik92 i przy rannym rozruchu wydobywa sie biały dym czy mógłby Pan powidziec jaka to przyczyna jest i co trzeba by było sprawdzic lub zrobic ,bo dowiedziałem sie od jednej osoby ze to moga byc gumki uszczelniaczy zaworów ale lepiej sie kilku osób spytac.
Z góry dziekuje za odpowiedz
Biaqły dym z rury przy rannym rozruchu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Biały dym = przepalanie płynu chłodniczego. Przy walniętych uszczelniaczach zaworowych dym byłby koloru niebieskiego. Odnośnie diagnozy to czy autko odpala normalnie czy z oporami no i najważniejsze czy ubywa Ci płyn chłodniczy?
...
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Przy obecnej pogodzie to bedzie zapewne parujaca woda. Jezeli mialbys cos uszkodzone w motorowni to dymienie wystepowaloby zawsze...niezaleznie od temperatury na zewnatrz.
-
- Nowicjusz
witam podobny przypadek posiadam golfa 4 1.4 b 98r. przy odpalaniu chodzi nierówno obroty się nie zmieniają z tłumika leci dym i czuć zapach benzyny.. co może być przyczyną?
Ostatnio zmieniony ndz paź 22, 2017 09:51 przez Wojtens17, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Podlacz do kompa i zobacz czy nie ma jakis bledow. Wychodzi na to ze nie przepala benzyny.
-
- Nowicjusz
Ok dzięki.ostatnio miałem taki sam przypadek komputer pokazał błąd pierwszego wtryskiwacza wymieniłem go auto zaczęło normalnie pracować ale teraz nagle to samo,może być coś powiązane? przewody świece i cewka nowe. Mogę dzisiaj coś zrobić zanim jutro podjadę na komputer?