Podczas zmiany biegu przy puszczeniu sprzęgła słychać wycie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Problem polega na tym że przy zmianie biegu, podczas puszczania sprzęgła słychać wycie. Jak tylko puszczę, wycie ustaje i jadę sobie normalnie. Czy kończy się skrzynia? A może łożysko oporowe? Mój MK3 AHU 1.9 w TDIku ma najechane około 325 tyś km więc skrzynia mogła by jeszcze raczej wytrzymać.
- vwer2
- Sprzedawca
- Kontakt:
Podejrzewam koniec łożyska oporowego
TECH-AUTO MECHANIKA POJAZDOWA ELEKTRONIKA . WULKANIZACJA Komputerowe wyważanie kół. VAG WROCŁAW
tel. 694 379 076
Części z demontażu Golf 4 Octavia Polo 9 N
tel. 694 379 076
Re: Podczas zmiany biegu przy puszczeniu sprzęgła słychać wy
Właśnie od początku są takie przypuszczenia. Byłem z tym u mechanika ale nie miał czasu się przejechać i mówił że to nie koniecznie może być opór. Dodam że czasami mam problem z lekkim wbiciem biegów, szczególnie na ciepłym silniku. Skrzynia jest sucha i nie widać żeby zapaskudził ją olej. Wyczytałem na forum że w wielu przypadkach pomogło dolanie oleju do skrzyni. No i na koniec dochodzi luźny linkowy mechanizm zmiany biegów. CZy to może być też jego wina że biegi czasem ciężko wchodzą?
- vwer2
- Sprzedawca
- Kontakt:
biegi ciężko wchodzą tylko na uruchomionym silniku ?
na zgaszony jest ok ???
na zgaszony jest ok ???
TECH-AUTO MECHANIKA POJAZDOWA ELEKTRONIKA . WULKANIZACJA Komputerowe wyważanie kół. VAG WROCŁAW
tel. 694 379 076
tel. 694 379 076