Witam, tak jak w temacie problem dotyczy falowania obrotów który się dzisiaj pogorszył po przeczyszczeniu przepustnicy. Aczkolwiek wygląda to tak że auto po samym odpaleniu trzyma ~1100 obrotów i jakiekolwiek dodanie gazu skutkuje wzrośnięciem obrotów do ~2200 i falowanie +- 100 obrotów. Podczas jazdy i zatrzymywania się czy to przez to że ktoś skręca czy też ja mam taki zamiar, auto potrafi dobić nawet do 3000 obrotów. I tu teraz pytanie czym to może być spowodowane? Dodam jeszcze że wcześniej golf także miał obroty w granicy 1000 i spadały one raczej wolno i czasami musiał się zastanowić przy ~1500 obrotach. Nie wiem czy ma to jakikolwiek wpływ ale auto ma założony gaz. Z góry dziękuję za pomoc.
Edit 1. Po wypięciu chyba to jest czujnik przy filtrze powietrza silnik spada do 1400 obrotów i powoli się podnosi do 2000 a następnie spada i tak cały czas. Po odpaleniu na ciepłym silniku obroty spadały do ~950 a później działo się to co napisałem przed chwilą.
Falowanie obrotów golf 4 1.6 sr
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, grg474, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Auto: MK4-V50-KIA-VITO-BMW
- Silnik: BFQ
Re: Falowanie obrotów golf 4 1.6 sr
Do kompletu spróbuj jeszcze odpiąć czujnik ciśnienia na pompie wspomagania.
Rozumiem że uszczelki w ssącym zmieniłeś....
Falowanie obrotów w SR ,to czasem nie tak prosta sprawa jak na VW.
Rozumiem że uszczelki w ssącym zmieniłeś....
Falowanie obrotów w SR ,to czasem nie tak prosta sprawa jak na VW.