Golf MK4 - nie działa brzęczyk świateł.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf MK4 - nie działa brzęczyk świateł.
Witam.
Mam Golfa mk4 1,9tdi 2003r. Czy taki Golf ma brzęczyk niewyłączonych świateł?
Poczytałem trochę na forum i wynika z tego, że powinien być. Niestety od kiedy kupiłem auto brzęczyk nie działał i nadal nie działa. Może powiązane z tym jest to, że przy otwarciu drzwi od kierowcy nie świeci odblask na drzwiach.
Wyczytałem na forum, że to może być mikrowyłącznik? Proszę o pomoc, bo w tych tematach, co znalazłem na forum, to albo nie działają już linki albo zdjęcia.
Z góry dziękuję za pomoc.
Mam Golfa mk4 1,9tdi 2003r. Czy taki Golf ma brzęczyk niewyłączonych świateł?
Poczytałem trochę na forum i wynika z tego, że powinien być. Niestety od kiedy kupiłem auto brzęczyk nie działał i nadal nie działa. Może powiązane z tym jest to, że przy otwarciu drzwi od kierowcy nie świeci odblask na drzwiach.
Wyczytałem na forum, że to może być mikrowyłącznik? Proszę o pomoc, bo w tych tematach, co znalazłem na forum, to albo nie działają już linki albo zdjęcia.
Z góry dziękuję za pomoc.
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
Re: Golf MK4 - nie działa brzęczyk świateł.
Jeśli nie działa oświetlenie drzwi to mikrowłącznik w drzwiach, zimne luty lub dioda prostownicza. Jeśli sam buzzer by nie działał to sam buzzer do wymiany.
Światło odblasku w drzwiach też nie działa. Jest może jakiś tutorial, jak dostać się do tego mikrowłącznika?
Co ty. Myślę że nikt tego przez 20 ponad lat jeszcze nie robił. Temat pewnie mocno nietypowy i nikt nigdy nie zaglądał do tego mikrowkacznika w zamku. Myślę że dopiero zaczynają to ogarniać w golfie pierwszej i drugiej generacji.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Podrzuci ktoś pomocny linka do jakiejś instrukcji wymiany mikrowłącznika, oprócz tego Pana powyżej, którego post nic nie wnosi do dyskusji?
Z góry dziękuję.
Z góry dziękuję.
Wyszukiwarkę masz na monety czy ręce ci up....?
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Tak jak mówiłem wcześniej, Pana o nic nie proszę, więc proszę ładnie, by się Pan już w tym temacie nie wypowiadał. Nie jest Pan moderatorem, żeby zwracać mi uwagę, zresztą w niezbyt wyszukany sposób.
Także chciałbym poprosić kogoś pomocnego, by podrzucił link do instrukcji, już szukałem wcześniej, ale nie znalazłem, być może robię to nieprawidłowo.
Także chciałbym poprosić kogoś pomocnego, by podrzucił link do instrukcji, już szukałem wcześniej, ale nie znalazłem, być może robię to nieprawidłowo.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5