[mk4] Proszę o diagnozę logów.
Moderatorzy: italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Proszę o diagnozę logów.
Cześć,
mam problem z swoim MK4, 1.9 TDI (2000r.) AJM 115km.
Samochód czasami nie chce odpalić, kręci długo i czasem załapie a czasem nie, jak już załapie to 1 przypadek na 2 wskazówka obrotomierza jest na ~800 obrotów i dziwnie skacze +/-75 obrotów, samochód wtedy nie reaguje na dodanie gazu. Samochód przy tym trochę wibruje, do tego czasami załącza się kontrolka trakcji. Prosiłbym o poradę co należy zrobić z tym fantem oraz co powinienem sprawdzić, żeby być bliżej rozwiązania problemu. Dodam, że czasami nie mam światła w kokpicie, to też 1 na 2 przypadki.
mam problem z swoim MK4, 1.9 TDI (2000r.) AJM 115km.
Samochód czasami nie chce odpalić, kręci długo i czasem załapie a czasem nie, jak już załapie to 1 przypadek na 2 wskazówka obrotomierza jest na ~800 obrotów i dziwnie skacze +/-75 obrotów, samochód wtedy nie reaguje na dodanie gazu. Samochód przy tym trochę wibruje, do tego czasami załącza się kontrolka trakcji. Prosiłbym o poradę co należy zrobić z tym fantem oraz co powinienem sprawdzić, żeby być bliżej rozwiązania problemu. Dodam, że czasami nie mam światła w kokpicie, to też 1 na 2 przypadki.
-
- VWGolf.pl Killer
[mk4] Re: Proszę o diagnozę logów.
główna przyczyna to pierwszy błąd pompowtryskiwacz możliwe że nie łączy wtyczka na pompowtrysku
Co powinienem w tym przypadku zrobić, żeby rozwiązać ten problem?muszkatobiasz pisze: ↑czw gru 12, 2019 00:21główna przyczyna to pierwszy błąd pompowtryskiwacz możliwe że nie łączy wtyczka na pompowtrysku
-
- VWGolf.pl Killer
możesz zdjąć dekiel od zaworów i poprawić kontakt wtyczek do pompowtrysków po doginać te wsuwki,szczególnie na 2 pompowtrysku
Będę musiał wymienić dwa pompowtryski.
Orientuje się może ktoś, gdzie mogę dostać używane i na gwarancji? (Najlepiej Wroclaw lub okolice.)
Orientuje się może ktoś, gdzie mogę dostać używane i na gwarancji? (Najlepiej Wroclaw lub okolice.)
Jeśli jesteś pewny że pompki kulawe a nie wiązka, oringi, gniazda winne to radzę ci albo komplet wymieniać albo komplet robić. Pompki leżaki to nic dobrego a poza tym komplet sprawny będzie że tak powiem równy.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- VWGolf.pl Killer
Mechanik powiedział, że bez sensu jest wymiana czterech. Na vag'u w sekcji engine w grupie 13 było widać, że kulawe są dwa pompowtryski, co ciekawe, po jakimś, krótkim czasie stabilizowały się i pomiary były podobne do tych dwóch sprawnych. Używane pompki na gwarancji wycenił na jakieś 250 PLN za sztukę plus całą reszta, tak w <900 PLN powinno się zamknąć. Zastanawiam się właśnie co z tym fantem mam zrobić. Ciekawe jest to, że takie przygody mam tylko gdy temperatura na dworze spada poniżej 10 stopni. Dzisiaj na przykład odpalał bez zarzuty.
Dziękuję bardzo!muszkatobiasz pisze: ↑wt gru 17, 2019 23:43polecam https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=32&t=590324
Odświeżam temat, jednak będę musiał wymienić te pompowtryski. VAG w grupie engine 13 pokazuje mi 0,07 2,99 0,04 3,01, samochód kręci i nie odpala, bo dłuższym kręceniu odpala w trybie awaryjnym i strasznie telepie i dymi..
Gdzie we Wrocławiu lub okolicach polecacie regenerować pompowtryski?
Gdzie we Wrocławiu lub okolicach polecacie regenerować pompowtryski?
Problem rozwiązany.
Pompowtryski wymienione i VAG w grupie 13 pokazuje mi teraz +0.03, 0.00, 0.01, -0,07, samochód odpala i wszystko jest OK.
Dziękuję za pomoc!
Pompowtryski wymienione i VAG w grupie 13 pokazuje mi teraz +0.03, 0.00, 0.01, -0,07, samochód odpala i wszystko jest OK.
Dziękuję za pomoc!