Cześć,
od poprzedniego lata mam taki problem, że sprężarka samoczynnie wyłącza się co pół sekundy na ułamek sekundy (w ciągu minuty kilkadziesiąt razy włączy się i wyłączy). Dzieje się tak TYLKO NA NISKICH OBROTACH SILNIKA i gdy na zewnątrz jest UPAŁ. Jeśli nie ma upału albo zwiększę obroty silnika to problem ustępuje.
Sprawdzałem błędy komputerem i bezpośrednio z panelu climatronica - wyskakuje tylko błąd silniczka od recyrkulacji powietrza, ale skasowałem go i już się nie pokazuje. Poza tym, klima chodzi bez zastrzeżeń. Dobijałem ją ostatnio czynnikiem ale to nie rozwiązało mojego problemu. Proszę o pomoc co mógłbym sprawdzić, wymienić.
Golf IV 1998, 1.9 TDI Climatronic
[mk4] Krótkotrwałe rozłączanie się sprężarki na niskich obrotach-CLIMATRONIC
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
[mk4] Re: Krótkotrwałe rozłączanie się sprężarki na niskich obrotach-CLIMATRONIC
oba wentylatory na chłodnicy pracują?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5