[mk4] Rozstaw stoperów do dywaników
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Rozstaw stoperów do dywaników
Witam,
mam do Was prośbę. Kupiłem na allegro dywaniki welurowe, ale nie pasuje rozstaw stoperów. Sprzedający twierdzi, że rozmawiał z producentem i że rozstaw jest dobry i sugeruje, że mam niestandardowy rozstaw lub coś było zmieniane w podłodze.
Mógłby ktoś zmierzyć u siebie rozstaw po stronie kierowcy (od środka stopera, do środka drugiego)? Najlepiej ze zdjęciem.
Mam wersję 3d z rynku niemieckiego, ale nie sądzę że to może mieć wpływ.
mam do Was prośbę. Kupiłem na allegro dywaniki welurowe, ale nie pasuje rozstaw stoperów. Sprzedający twierdzi, że rozmawiał z producentem i że rozstaw jest dobry i sugeruje, że mam niestandardowy rozstaw lub coś było zmieniane w podłodze.
Mógłby ktoś zmierzyć u siebie rozstaw po stronie kierowcy (od środka stopera, do środka drugiego)? Najlepiej ze zdjęciem.
Mam wersję 3d z rynku niemieckiego, ale nie sądzę że to może mieć wpływ.
-
- Gadatliwa bestia
[mk4] Re: Rozstaw stoperów do dywaników
A nie możesz wykręcić tego stopera z wykładziny i przestawić? Trza chwycić kombinerkami i wykręcać ciągnąc w gore.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
I co, potem mu dziury zostaną?
Jaka marka tych dywaników? Zwróć je i kup PETEXy. Oryginalnie stopery są w miejscach jak na foto poniżej:
-
- Gadatliwa bestia
Zasadniczo tych "dziur "nie będzie widać w tej wykładzinie, oczywiście mówię części wkręconej w wykładzinę auta - celowo napisałem w cudzysłowiu bo sam przedstawiałem i nie było problemu ze coś widać.
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Pod warunkiem,że samochodu wcześniej nie miał jakiś "Maszan" i ich nie przekręcił. A swoją drogą,to jeśli miałbym zmieniać z jakichś przyczyn rozstaw stoperów to wolałbym wyciąć otwory w gumowych dywanikach (które i tak za kilka lat trzeba będzie wymienić bo się poprzecierają) i je przełożyć niż przekładać stopery w wykładzinie.
Z tym przekładaniem stoperów w dywanikach to też średnio, bo przez dziury po stoperach może wylewać się woda na dywan. Nie ma sensu bawić się w półśrodki, tylko kupić odpowiedniej jakości dywaniki, jak np. wspomniany wyżej Petex.riccardoa pisze: ↑pn lip 20, 2020 17:26Pod warunkiem,że samochodu wcześniej nie miał jakiś "Maszan" i ich nie przekręcił. A swoją drogą,to jeśli miałbym zmieniać z jakichś przyczyn rozstaw stoperów to wolałbym wyciąć otwory w gumowych dywanikach (które i tak za kilka lat trzeba będzie wymienić bo się poprzecierają) i je przełożyć niż przekładać stopery w wykładzinie.
Swoją drogą, czy ktoś ma stopery w tylnych dywanikach?
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Wiadomo,że najlepiej zastosować z odpowiednim rozstawem,tym bardziej,że teraz kupując internetowo jest 14 dni na zwrot towaru,więc nie ma się co zastanawiać.
-
- Gadatliwa bestia
Ja mam z tyłu. Oczywiście nie fabryczne. W Leonie nawet z przodu fabrycznych nie było.
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Pewnie odeślę dywaniki bo przekręcanie stoperów nic nie zmieni. Problem wróci jak będę kupował następny komplet z innym rozstawem. W gumowym dywaniku by nie było problemu, ale mi akurat nie pasuje welurowy.
Zamówię tego Petexa tak jak polecacie.
Co prawda nie dowiedziałem się jakie są rozstawy, ale dziękuję za odpowiedzi
@mat06 ja nie mam stoperów z tyłu
Zamówię tego Petexa tak jak polecacie.
Co prawda nie dowiedziałem się jakie są rozstawy, ale dziękuję za odpowiedzi
@mat06 ja nie mam stoperów z tyłu
Natrafiłem na oryginalne dywaniki do R32, które posiadały stopery z tyłu, w cywilnej wersji jeszcze się z tym nie spotkałem.
Poszperałem trochę w ETCE w poszukiwaniu informacji o stoperach. Komplet stoperów przednich (zaczep + zaślepka) wygląda nastepująco:
Stopery tylne również występują w ETCE i one są już wkręcane, więc możliwe, że były montowane opcjonalnie - to już chyba pozostanie zagadką
U mnie są inne wkrecasz i przekrecasz jakby zabezpieczenie
Mariusz
Kolego to raczej nie zamienniki właśnie grzebią przy golfie i od spodu stoperow jest numer i logo vw więc raczej oryginał A mam golfa 7 lat.Wrzucilbym fota ale moje zdjęcia nie ładują sie
Mariusz