Wolne obroty 1.8 RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wolne obroty 1.8 RP
Mam do was pytanko. gdzieś wyczytałem że w silniku 1.8 RP nie da sie podnieść wolnych obrotów.
Może ktoś wie czy to prawda a jeżeli tak to czym i jak to zrobić?
Mój golfik ma zdecydowanie za wolne obroty bo cały wpada w wibracje a na zimnym silniku jak go zostawie bez gazu to kręci się coraz wolniej aż zgaśnie. Jak ktoś wie jak to ugryżć to prosze o pomoc.
Z góry wielkie thx za pomoc.
Może ktoś wie czy to prawda a jeżeli tak to czym i jak to zrobić?
Mój golfik ma zdecydowanie za wolne obroty bo cały wpada w wibracje a na zimnym silniku jak go zostawie bez gazu to kręci się coraz wolniej aż zgaśnie. Jak ktoś wie jak to ugryżć to prosze o pomoc.
Z góry wielkie thx za pomoc.
Jakiś czes temu wymieniłem ten słynny niebieski czujnik od temperatury bo w ogóle nie miał wolnych obrotów. Teraz jest tak jak pisałem wcześniej. Ma bardzo niskie a na zimnym pochodzi i tak coraz wolniej aż zgaśnie. Jak się zagrzeje to chodzi ale bardzo powoli.
MAREK 74. W sklepie z częściami gość mi mówił coś o poduszce gumowej pod wtrysk. To o to chodzi?
MAREK 74. W sklepie z częściami gość mi mówił coś o poduszce gumowej pod wtrysk. To o to chodzi?
u mnie znowu obroty są za duże, i silnik jakoś moc stracił, dochodzi do pewnych obrotów a potem się dusi i słychac buczenie spod maski, czy to może być wina silniczka, żeby tam zajrzeć trzeba go wykręcać , bez wymontowania można go sprawdzić, miałem go wyjąć ale śruby są tak wyrobione że nieda rady ich odkręcić.a może to cos innego? POMOCY.
Telefon 889224449