autor: samnaprawiam75 » pn kwie 26, 2021 22:19
W sklepie mówił, że oryginalnych nie ma, bo miał na sklepie kilka zamienników. Sprawdzę jeszcze jakimś sposobem, czy korek zaciąga powietrze. Ten oryginalny mój ma taki zaworek, że tylko w jedną stronę powietrze leci, do baku, ale widocznie się zacina, bo przepuszczał opary i śmierdziało. Teraz nic nie śmierdzi paliwem na tym zamienniku. Jak nie będzie dziurki do powietrza, to oddam ten korek i poszukam oryginalnego. Pompa paliwa by miała ciężko, dlatego jest to ważne. Pojechałem do innego sklepu i kupiłem, oryginalny korek a tamten zamiennik oddałem.
Na oryginalnym nowym korku, czuć trochę zapach benzyny.
Na starym oryginalnym było czuć nawet przy zamkniętej klapce.
Na zamienniku w ogóle nie było czuć benzyny, zamiennik nie miał zaworka jednostronnego, dobrze, że go oddałem.
Teraz jest ok. Ale jeszcze sytuacja była taka, że przy odpalaniu było czuć zapach benzyny, na razie jak ręką odjął.
Napiszę jeszcze za Kika dni, czy na 100 % nic nie czuć to by wychodziło, że wina korka była.
Dziś odpalałem auto i nic nie śmierdziało i przy wlewie paliwa i przy korku, to dziwne, bo ostatnio trochę było wyczuwalne paliwo w okolicy korka.
No tak teraz już wiem, bo ja ostatnio tankowałem to dlatego i mogło się trochę rozlać.
Ostatnio zmieniony czw maja 06, 2021 21:04 przez
samnaprawiam75, łącznie zmieniany 3 razy.