mk2 1.6PN benz /// olej na filtrze powietrza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk2 1.6PN benz /// olej na filtrze powietrza
witam. dzis bylem wymienic olej i przy okazji filtr powietrza i okazalo sie ze jest troche zabrudzony z oleju. czy to powazne i czy cos z tym robic?
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
- ziolo115
- Ma gadane
- Kontakt:
Jesli są to sladowe ilości oleju to nie zamartwial bym sie na zapas . zaoberwój czy na nowym filtrze nie będzie sie zbierał olej. przyznam sie szczerze ze nie wiem dokladnie jak to jest u ciebie ale np mi jakimś cudem zaczeło pluć olejem z odmy coś chyba separator oleju zaszwankowal ale zdazylo mi sie to raz bo troszeczke oleju znalazlem i potem ustąpiło...
ok pojezdze troche na nowym i zaobserwuje - mechanik co wymienial mowil mi ze jakies przedmuchy moze miec silnik ale mowil tez ze z takim czyms mozna spokojnie dlugo jezdzic - troche mnie to zaniepokoilo i za wczasu chcialbym odpowiednio zareagowac. pozdro
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
- Agamek12
- Gadatliwa bestia
Ja mam tak samo, po 10.000 km mam na spodzie filtra tłuste plamy. Ale nic złego mi się nie dzieje, silnik nie bierze oleju - wiec pewnie tak musi być. Ja już jeżdzę tak od 30.000 km i wszystko jest OK. Ja bym się nie martwił, chyba że masz mokry cały filtr już po kilkuset kilometrach.
Dawno temu był Golf mk2, potem cośtamcośtam, a teraz:
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.