[MK3 1Z] Przekazniki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 1Z] Przekazniki
WITAM
Chodzi mi o to że bezpieczniki nr.109 i 18 są gorące dlaczego tak się może dziać i do czego te bezpieczniki służą
POZDRAWIAM
Chodzi mi o to że bezpieczniki nr.109 i 18 są gorące dlaczego tak się może dziać i do czego te bezpieczniki służą
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony sob paź 21, 2006 18:28 przez Emilfans, łącznie zmieniany 1 raz.
To nie bezpieczniki, tylko przekazniki
109 jest od sterownika silnika, a 18 to przekaznik zwolnienia styku X pod ktorym sa m.in. tylna wycieraczka, dmuchawa.. Zasilanie tych urzadzen jest odlaczanane podczas rozruchu silnika.
Ale dlaczego sie grzeja to nie wiem. Szczerze to nie sprawdzalm czy umnie sie grzeja, czy nie.. Jak do tego doszedles ? Objawia sie to jakimis innymi problemami ?
109 jest od sterownika silnika, a 18 to przekaznik zwolnienia styku X pod ktorym sa m.in. tylna wycieraczka, dmuchawa.. Zasilanie tych urzadzen jest odlaczanane podczas rozruchu silnika.
Ale dlaczego sie grzeja to nie wiem. Szczerze to nie sprawdzalm czy umnie sie grzeja, czy nie.. Jak do tego doszedles ? Objawia sie to jakimis innymi problemami ?
Ostatnio zmieniony sob paź 21, 2006 14:58 przez inek01, łącznie zmieniany 1 raz.
- leo...
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Bezpieczniki
przekaźniki - tak ma byc - nie jest to objaw usterkiEmilfans pisze:WITAM
POZDRAWIAM
- shamill13
- Nowicjusz
- Kontakt:
inek01, czy mógłbys napisac lub wysłać mi na priv jakis schemat dotyczący numerów poszczególnych przekaźników i odpowiednie numerki wejść, tak żeby każdy przekaźnik byl na swoim miejscu? NIe wiem czy w różnych modelach mk3 jest inaczej, mnie interesują przekaźniki do Golfa mk3 1,9 TDi 1Z 1994rok. Jeśłi orientujesz sie w tym to prosze o pomoc. Z góry dziekuje