[G60] Strzelanie z tłumika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[G60] Strzelanie z tłumika
Witam
Ostatnimi czasy zauważyłem że przy szybszej jeździe przy schodzeniu z wysokich obrotów od czasu do czasu słychać lekki strzał z tłumika. Wcześniej tego nie zauważyłem albo tego nie było. Jaka może być przyczyna? Może sie tak dziac przez inną pojemność wydechu?
Ostatnimi czasy zauważyłem że przy szybszej jeździe przy schodzeniu z wysokich obrotów od czasu do czasu słychać lekki strzał z tłumika. Wcześniej tego nie zauważyłem albo tego nie było. Jaka może być przyczyna? Może sie tak dziac przez inną pojemność wydechu?
Wiec kolejno:) Chipa żadnego nie było i nie ma-może kiedyś... Co do strzelania to przy opóźnieniu zapłonu strzały są zwykle bliżej kolektora a mi sie wydaje jakby przenosily sie gdzieś przy końcu. Wydech jest praktycznie seryjny poza wybebeszonym katalizatorem-w sportowe(a raczej pseudo sportowe) sie nie bawie-jak będą pieniądze to bedzie przelot:)
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
do tego zmierzałem, bo po montazu chipa nalzey zaplon wyregulowacja miałem tak kiedyś i było to coś od zapłonu
Ale nawet jesli chipa nie ma to zacząłbym od sprawdzenia wlasnie ustawienia zapłonu...
nie ma tu reguły, jak masz wydech szczelny to najlepiej bedize slychac strzaly wlasnie z tyłu...lutek pisze:Co do strzelania to przy opóźnieniu zapłonu strzały są zwykle bliżej kolektora
druga opcja to taka ze akurat tak sie mogło kiepsko złozyc ze sie nie wstrzeliles z ta [przeróbka kata i gdzies tam sie spaliny kotłują, fala sie cofa ale specem od wydechow nie jestem, przyznaje...wtedy takie bulgotanie slychac z tylu z koncówki, cos jakby sie zakrztusil , zabulgotał i wraca do normy od razu po jednym takim pierdnieciu! czy to cos jak u ciebie?