podczas odpalania odcina elektryke
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
podczas odpalania odcina elektryke
Witam Wszystkich!!!Jestem nowy na tym forum i bardzo proszę o pomoc.Jestem szczęśliwym posiadaczem Golfa III 1,9d i od pewnego czasu mam problem z jego odpalaniem.Objawia sie to tym że w momęcie przekręcania kluczuka w stacyjce (odcina mi się cała elektryka) gasną wszystkie kontrolki-akumulator kręci ale silnik nie zapala.Sytuacja taka zdarzyła mi się parę razy ale za drugim przekręceniem kluczyka kontrolki nie zgasły i golf zapalił.Niestety nie miałem tyle szczęścia dzisiaj.Akumlator jest nowy więc wykluczam aby to był problem.Proszę bardzo o pomoc i udzielenie mi wskazówek co może być przyczyną tych problemów.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: podczas odpalania odcina elektryke
Rowniez mysle ze to kosteczka stacyjki, tylko ja bym na rozbiurce popytal o taka.Sam kupilem egzeplarz taki zalozilem i teraz smigamorzellocsec pisze:Witam Wszystkich!!!Jestem nowy na tym forum i bardzo proszę o pomoc.Jestem szczęśliwym posiadaczem Golfa III 1,9d i od pewnego czasu mam problem z jego odpalaniem.Objawia sie to tym że w momęcie przekręcania kluczuka w stacyjce (odcina mi się cała elektryka) gasną wszystkie kontrolki-akumulator kręci ale silnik nie zapala.Sytuacja taka zdarzyła mi się parę razy ale za drugim przekręceniem kluczyka kontrolki nie zgasły i golf zapalił.Niestety nie miałem tyle szczęścia dzisiaj.Akumlator jest nowy więc wykluczam aby to był problem.Proszę bardzo o pomoc i udzielenie mi wskazówek co może być przyczyną tych problemów.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Odnajduje sie...
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
10 zł???? Skąd taką kostkę wytrzasnąłeśmike NIES pisze:wyglada to na kostkę stacujki -przy kierownicy, kosztuje ona 10 zł, ale wymiana przerąbana
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nigdy się nie kupuje kostki stacyjki tańszej niż 50 zł NIGDY. Chyba, że ktoś lubi majsterkować
![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
Takie rzeczy jak: kostka stacyjki, czujnik temperatury, przepływomierz, N-75, termostat nie kupuje się marki Biedronka, DIT, czy Tesco, ale jak najlepsze. Tyle z tym zreźby, że lepiej kupić 2 -3 razy drożej i meić spokój na kiklanaście lat, niż kupić 3 sztuki na rok i wq**iać się unieruchomionym samochodem i godzinami dłubania (czy kosztami mechaników).
Znam przypadki, że kostka za 30 zł 5 dni wttrzymała. Oryginał kosztuje poniżej 100 zł (chyba ok 80) ale masz spokój na zawsze.
Pozdrawiam.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: podczas odpalania odcina elektryke
kostke kup ORYGINALNA w VW odpusc sobie zamiennik ja zalozylem kiedys tania za30 zl i w nocy przy 140 zgasly swiatla pozdro!