Śmieszny świst podczas uruchamiania i jazdy !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Śmieszny świst podczas uruchamiania i jazdy !!!
Od 3 dni mam problem i nie wiem dokładnie co jest przyczyną. Gdy już uruchomię samochód to spod maski wydobywa się dziwny świst. Na początku myślałem, że to pasek na alternatorze ale pasek jest napięty. A kontrolka mi się nie zapala i informacji nie mam,że ładowania nie ma. Podejrzewam, że to może być pasek od wspomagania. Bo ostatnio mam wrażenie, że kierownica jakoś ciężej chodzi. Ale ten pasek też jest naprężony. Czy to możliwe, że to od wspomagania !!!
[ Dodano: Pon Lut 05, 2007 14:48 ]
Podczas jazdy świst jest cały czas słyszalny póki nie zgaszę samochodu.
[ Dodano: Pon Lut 05, 2007 14:48 ]
Podczas jazdy świst jest cały czas słyszalny póki nie zgaszę samochodu.
.: Toczeck 1,8 20V
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
U mnie w golfie II tez jest ten świst - tak jakby powietrze gdzieś gwizdało/dostawało się jakąś szczeliną. Próbowałem dojść i wyszło mi, że to rolka napinacza paska rozrządu. Z początku myślałem, że to może łożyska alternatora, ale zdjąłem pasek i odpaliłem bez niego - świst był dalej. Potem zdjęłem górną pokrywę paska rozrządu i okazało się, że z rolki napinającej wychodzi smar. Wiec stąd moje przypuszczenia, że to pewnie od tej rolki.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.