Sony S2000 w MK2 1.6 benzyna.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Sony S2000 w MK2 1.6 benzyna.
Witam!
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, iż jestem zupełnym laikiem w kwestiach poruszanych na tym forum, także z góry przepraszam jeśli kogoś tu rozśmieszą.
Zacznę, może mam golfa II 1.6 benzyna i chciałbym sobie w nim zamontować jakieś radyjko. Jak do tej pory, nie mam w nim nawet głośników także muszę skompletować wszystko co trzeba.
Upatrzyłem sobie Sony S2000, wydaje się mieć to co mnie interesuje za przystępną cenę. Chciałbym zapytać co myślicie o tym modelu i firmie? Ktoś go może używa i ma jakieś własne doświadczenia?
Drugą kwestią są głośniki, chciałbym zamontować sobie dwa z tyłu i dwa z przodu. I tutaj mam pytania: Jakiej firmy głośniki wybrać, jakiej mocy? Może wybrać oryginalne, jakie były montowane w tych samochodach? (mogą być średniej klasy, nie jestem audiofilem). Druga sprawa, dotyczy montażu głośników z przodu: to gdzie je lepiej zamontować w drzwiach czy w desce rozdzielczej? (o ile to jest możliwe)? I jakie powinny mieć parametry?
Z góry dziekuję za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
Mateusz Sołtysek
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, iż jestem zupełnym laikiem w kwestiach poruszanych na tym forum, także z góry przepraszam jeśli kogoś tu rozśmieszą.
Zacznę, może mam golfa II 1.6 benzyna i chciałbym sobie w nim zamontować jakieś radyjko. Jak do tej pory, nie mam w nim nawet głośników także muszę skompletować wszystko co trzeba.
Upatrzyłem sobie Sony S2000, wydaje się mieć to co mnie interesuje za przystępną cenę. Chciałbym zapytać co myślicie o tym modelu i firmie? Ktoś go może używa i ma jakieś własne doświadczenia?
Drugą kwestią są głośniki, chciałbym zamontować sobie dwa z tyłu i dwa z przodu. I tutaj mam pytania: Jakiej firmy głośniki wybrać, jakiej mocy? Może wybrać oryginalne, jakie były montowane w tych samochodach? (mogą być średniej klasy, nie jestem audiofilem). Druga sprawa, dotyczy montażu głośników z przodu: to gdzie je lepiej zamontować w drzwiach czy w desce rozdzielczej? (o ile to jest możliwe)? I jakie powinny mieć parametry?
Z góry dziekuję za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
Mateusz Sołtysek
Sony odradzam - kiepska firma.. kup lepiej Alpine, JVC, ew. pioneer (w zależności 0d możliwości finansowych)
Zamiast 4 głośników zdecydowanie lepiej zamontować system odseparowany tylko z przodu.. Woofer 16cm w drzwiach i tweeter w słupku lub wysoko na desce.
Głośniki firmowe są bardzo marnej jakości, więc odradzam.
Jaki masz budżet?? Podam ci jakieś rzykładowe konfiguracje...
Zamiast 4 głośników zdecydowanie lepiej zamontować system odseparowany tylko z przodu.. Woofer 16cm w drzwiach i tweeter w słupku lub wysoko na desce.
Głośniki firmowe są bardzo marnej jakości, więc odradzam.
Jaki masz budżet?? Podam ci jakieś rzykładowe konfiguracje...
Ja Ci odradze soniaczka a kolega wyzej podal dobre marki radyjek.U mnie osobiscie mam zastosowane takie rozwiazanie:radyjko panasonic mp3+2 glosniki w przednich drzwiach sredniowysokotonowe+2 glosniki srednioniskotonowe w pulce pod wzmacniaczem kenwooda+wzmacniacz vtronic2X500W+tonsilek 350W i tuba 350W.Gra jak mazonko ale bendenki dlugo nie pociagna
!!!ADRENALINA UZALEŻNIA!!!
-
- Turbo Inside
- Kontakt:
gość chce zwykłe radio i głośniki a koledzy jak zwykle mu wyjeżdżają z tubą i wzmacniaczami
Kolega ma na myśli tego Soniaczka CD co kosztuje 399zł nowy?Jeżeli nie masz jakichś specjalnych wymagań to będziesz zadowolony,pamiętaj tylko że jest to najniższy z możliwych modeli Sony z podstawowymi funkcjami...jeżeli chcesz więcej bajerków to proponuje poszukać czegoś używanego na allegro lub giełdzie RTV..Za tą cenę można już wychaczyć coś ciekawego
Co do głośników to u siebie mam z tyłu 6X9 w pólce Pioneera a z przodu magnaty bassowe zamontowane w drzwiach,natomiast w słupkach po boku na wysokości głowy mam tweeterki...i jestem zadowolony z tego co te głośniki potrafIĄ...PAMIĘTAJ ŻEBY KUPIĆ GŁOŚNIKI FIRMOWE,BO TYLKO TAKIE BĘDĄ DOBRZE GRAŁY....no i ja mam radio Sony XRC3000
i tak mnie tu pewnei zaraz jacyś audiofile zbluzgają...napisz ile masz kasy na tą zabudowę...
Kolega ma na myśli tego Soniaczka CD co kosztuje 399zł nowy?Jeżeli nie masz jakichś specjalnych wymagań to będziesz zadowolony,pamiętaj tylko że jest to najniższy z możliwych modeli Sony z podstawowymi funkcjami...jeżeli chcesz więcej bajerków to proponuje poszukać czegoś używanego na allegro lub giełdzie RTV..Za tą cenę można już wychaczyć coś ciekawego
Co do głośników to u siebie mam z tyłu 6X9 w pólce Pioneera a z przodu magnaty bassowe zamontowane w drzwiach,natomiast w słupkach po boku na wysokości głowy mam tweeterki...i jestem zadowolony z tego co te głośniki potrafIĄ...PAMIĘTAJ ŻEBY KUPIĆ GŁOŚNIKI FIRMOWE,BO TYLKO TAKIE BĘDĄ DOBRZE GRAŁY....no i ja mam radio Sony XRC3000
i tak mnie tu pewnei zaraz jacyś audiofile zbluzgają...napisz ile masz kasy na tą zabudowę...
T o M
Poprostu aż oczy bolą od czytania 2x500W, głosniki w półce, elipsy tuby... ci w kółko to samo. Skoro któś popełnił już taką instalacje to nie znaczy że musi to propagować wśrd ludzi którzy moga sensownie wydac kasę na audio.
Prosze was - jesli ktoś mówi że jest laikiem to nie dawajcie mu jako przykład takich konstrukcji. A skoro jużma wydawać kase na radio to nie na sony... lepij kupić nawet jakąś użwykę.
Prosze was - jesli ktoś mówi że jest laikiem to nie dawajcie mu jako przykład takich konstrukcji. A skoro jużma wydawać kase na radio to nie na sony... lepij kupić nawet jakąś użwykę.
Jak podchodzisz do sprawy budżetowo to kup JVC, bardzo wygodne w użytkowaniu (czytają wszystko), płyta nie przeskakuje na dziurach a poziom dźwięku bardzo przyzwoity (ja miałem, sprzdałem kumplowi i nadal cieszy sie powodzeniem więc polecam)
Swojego czasu widziałem najprostsze modele Alpine za 599zł w Media Markt (warto się rozejrzeć)
Swojego czasu widziałem najprostsze modele Alpine za 599zł w Media Markt (warto się rozejrzeć)
-
- Turbo Inside
- Kontakt:
- paolo
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja mam sony cdx 3000 i fajnie gra mi wystarcza. Siostra ma s2000 w polowce i tez fajnie pomyka. Jesli nie wymagasz zbyt wiele to bedzie to dobry wybor. Laser nieprzeskakuje, wszystkie CD czyta, radio sciaga dobrze, wzmacniacz obsluguje wiec czego mi potrzeba wiecej ?
Ostatnio zmieniony pt mar 04, 2005 11:03 przez paolo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Do 500 złociszy wydasz na podstawowy model Clariona( bardzo dobra mareczka) a za 300 zeta kupisz odseparowany system na przód i być moze zostanie jeszcze cosik na tył. To powinno ci wystarczyc i zmieścisz sie w 800 zeta. A co do Soniaczy do koledzy maja rację one trzeszcza a nie graja. Kumpel wlasnie zmienil soniacza na JVC ktore mu doradzilem i dziekuje mi non stop bo różnica jest kolosalna(nawet laicy uslysza) a chcial kolejnego soniaka.
kacjen oczywiście ze masz rację ale jeżeli chłopak nie chce przekraczac tego budżetu to trzeba go wydać rozsadnie i dojść do jakiegoś kompromisu. Ja zacząłem od porzadnego graja kupiłem JVC KD-LH 401 po znajomości dałem 1500 a widziałem go nie tak dawno jeszcze w sklepie Car audio za 2100 zeta. Ale jestem baaaaardzo zadowolony - dość dobra zabawka dla ludzi z zacięciem audiofilskim.