Wskaźnik poziomu paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wskaźnik poziomu paliwa
Jak naprawić pływak paliwa w zbiorniku 1,6 b. Licznik poziomu paliwa jest zawieszony. Powiedziano mi, że to zablokowanie pływaka. Może ktoś wie jak do tego się dobrać?[/b]
A D A M
- starysatyr
- Mały gagatek
crunck, a może wiesz co zrobić, jesli wskaźnik poziomu paliwa obrócił się (sam!) o 180 stopni. Teraz wskazuje w dół. Na początku tez myślałem że to wina czujnika, ale po teście wszystkich zegarów elektromechanik powiedział, żebym odpuścił sobie czujnik. Podczas testu wskazówka wędrując od prawa do lewa terkotała cicho, jakby po ząbkach, ale nikt jej nie tykał, zanim się popsuło, więc jakim cudem? Cała konsola kosztuje na allegro ze dwie stówki, a dostanie się do tego wskaźnika pewnie jeszcze więcej... Dolar25 - mam nadzieję, że Tobie wystarczy uruchomienie pływaka...
Mam to samo i już się nie łudzę, że to pływak. To wskaźnik padł.starysatyr pisze:crunck, a może wiesz co zrobić, jesli wskaźnik poziomu paliwa obrócił się (sam!) o 180 stopni. Teraz wskazuje w dół. Na początku tez myślałem że to wina czujnika, ale po teście wszystkich zegarów elektromechanik powiedział, żebym odpuścił sobie czujnik. Podczas testu wskazówka wędrując od prawa do lewa terkotała cicho, jakby po ząbkach, ale nikt jej nie tykał, zanim się popsuło, więc jakim cudem? Cała konsola kosztuje na allegro ze dwie stówki, a dostanie się do tego wskaźnika pewnie jeszcze więcej... Dolar25 - mam nadzieję, że Tobie wystarczy uruchomienie pływaka...
Jak masz zegary z obrotomierzem (tak jak ja) to w gre wchodzi wymiana całości (przebieg też będziesz miał taki jak w nowym liczniku), a jak masz z zegarkiem analogowym zammiast obrotomoerza, to tam każdy wskaźnik jest osobnym modułem. Może doszukasz na jakimś szrocie. Powodzenia, ja sobie dałem spokój.
- starysatyr
- Mały gagatek
]starysatyr pisze:pawelz - mam zegary z obrotomierzem i ciesze się, że nie rozbierałem czujnika... Mimo to chyba za jakiś czas zainwestuję w nowy-stary licznik, jeśli tego wskaźnika się rzeczywiście nie naprawi.
Wszystko jest nalutowane na kupe na jednej zielonej płytce elektronicznej. Ja swoje zegary rozebrałem (z rok temu), pooglądałem i poskładałem spowrotem. Teżmyślałem tak jak Ty - że kiedyś kupię. Tylko że te 150-200 zł to cały bak paliwa! Leję więc zawsze do pełna i patrzę na MFA ile robie km i z jakim średnim spalaniem. Tak już od roku.
- starysatyr
- Mały gagatek
Witam was wszystkich.
Dostałem się do tego pływaka. Poruszałem nim i dalej nic. Licznik stoi w miejscu.
Dobrałem się do licznika i okazuje się, że przyszedł na niego koniec. Wyjmuje się on z całej tablicy i chciałbym go sobie dokupć, ale nie bardzo wiem gdzie. Chodzi mi o sam zegar do MK3 1,6 benzyna.
Jak coś wiecie to dajcie mi znać.
Dzięki bardzo za okazaną pomoc.
Dostałem się do tego pływaka. Poruszałem nim i dalej nic. Licznik stoi w miejscu.
Dobrałem się do licznika i okazuje się, że przyszedł na niego koniec. Wyjmuje się on z całej tablicy i chciałbym go sobie dokupć, ale nie bardzo wiem gdzie. Chodzi mi o sam zegar do MK3 1,6 benzyna.
A D A M
Szrot albo allegro.dolar25 pisze:Witam was wszystkich.
Jeśli u Ciebie wskaźnik paliwa jest osobnym modułem to masz fajnie. Co prawda na allegro i tak pewnie kupisz cały komplet zegarów, ale przełożysz sobie tylko to, co uszkodzone. A reszte sprzedasz, zaznaczając w opisie co i jak :] Może a nuż ktoś inny będzie potrzebował coś innego z zestawu :]
Pozdro.
Szrot albo allegro.
Jeśli u Ciebie wskaźnik paliwa jest osobnym modułem to masz fajnie. Co prawda na allegro i tak pewnie kupisz cały komplet zegarów, ale przełożysz sobie tylko to, co uszkodzone. A reszte sprzedasz, zaznaczając w opisie co i jak :] Może a nuż ktoś inny będzie potrzebował coś innego z zestawu :]
Pozdro.
I tak zrobiłem. Kupiłem na allegro cały licznik za 45 zł z przesyłką, przełożyłem tylko wskaźnik paliwa i działa. Wszystko dobrze pokazuje.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam.
Pozdro.
I tak zrobiłem. Kupiłem na allegro cały licznik za 45 zł z przesyłką, przełożyłem tylko wskaźnik paliwa i działa. Wszystko dobrze pokazuje.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam.
A D A M