podczas jazdy silnik gaśnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- czanklas22
- Nowicjusz
podczas jazdy silnik gaśnie
podczas jazdy silnik gaśnie, od razu nie da się odpalić ale po odczekaniu chwili odpali i czasem po przejechaniu kilku kilometrów awaria się powtarza czasem jest dobrze. W sumie zdarzyło mi sie to trzy razy mam zamiar z tym jechac w najblizszym czasie do mechanika moze nawet jutro ale ciekaw jestem wazej tezy co za tym stoi bo nie mam zielonego pojecia. Proszę o pomoc. Silnik 1.6 z gazem
Ostatnio zmieniony pn mar 12, 2007 22:33 przez czanklas22, łącznie zmieniany 1 raz.
- czanklas22
- Nowicjusz
- czanklas22
- Nowicjusz
Gaśnie i na gazie i na benzynie gazu nie mam sekwencyjnego. Ostatnio mi sie to zdazylo odpalilem i bylo ok i przejechalem jakies 1000 km albo i wiecej ale znowu to samo chce teraz cos z tym zrobicvwarek pisze:A gaśnie na gazie, na benzynie czy na tym i na tym..czanklas22 pisze:z gazem
Napisz coś więcej to będzie szansa, że Ci ktoś pomoże..
- czanklas22
- Nowicjusz
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
Miałem identyczny przypadek u siebie. Winny okazał się przekaźnik pompy właśnie ale u Ciebie gaśnie też na gazie więc nie mam pojęcia czy ten przekaźnik może mieć na to wpływ w przypadku jak jedziesz na Junkersie...czanklas22 pisze:Najdziwniejsze jest to ze dzieje sie to sporadycznie a nie ze stanie i koniec
The quieter you become, the more you are able to hear...
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- czanklas22
- Nowicjusz
Tez spotkalem sie z opinia ze to cos z pompa ale czy to zdazaloby sie raz na jakis czas czy wogole juz by nie chodzil dobrze
[ Dodano: 12 Mar 2007 22:27 ]
Przewody mam świeżo co wymienione wiec to napewno nie to
[ Dodano: 13 Mar 2007 13:14 ]
Dzis znowu mi sie to stalo czyli gasł podczas jazdy ale gdy zgasł zjechalem na pobocze. Jak zjezdzalem odpalil na biegu i dziwne bo chodzil na wolnych obrotach caly czas ale jak ruszylem po chwili znowu to samo. Ma ktos jakas sugestie?
[ Dodano: 14 Mar 2007 15:11 ]
Sprawa wyjasniona czujnik halla jest winny a wiec wystarczy potrzasnac portwelem i dalej mozna jezdzic
[ Dodano: 12 Mar 2007 22:27 ]
Przewody mam świeżo co wymienione wiec to napewno nie to
[ Dodano: 13 Mar 2007 13:14 ]
Dzis znowu mi sie to stalo czyli gasł podczas jazdy ale gdy zgasł zjechalem na pobocze. Jak zjezdzalem odpalil na biegu i dziwne bo chodzil na wolnych obrotach caly czas ale jak ruszylem po chwili znowu to samo. Ma ktos jakas sugestie?
[ Dodano: 14 Mar 2007 15:11 ]
Sprawa wyjasniona czujnik halla jest winny a wiec wystarczy potrzasnac portwelem i dalej mozna jezdzic
Powiem od razu co wykluczyć bo właśnie w tym siedze zdarzyło mi się to pare razy na autobanie dokładnie wczoraj i grzebie dziś cały dzień.Pompa nie wtrysk mono nie filtr nie lambda nie przewody palec i kopułka nie nawet dwukrotnie sprawdzałem ustawienie rozrządu nie i właśnie jestem po badaniu kompem ani lamda działa u mnie na 94 % i gość mówił że to super czyli to też wykluczamy co dalej lecimy do tego Halla tylko gdzie on jest (Variant 1,8 AAM Bochmonotronic )
- czanklas22
- Nowicjusz