Biała maź pod korkiem oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Biała maź pod korkiem oleju
wymieniłem olej na półsyntetyk jakieś 3mieśiące temy zrobiłem 4,5tyś km , ale zauważyłem ze zbiera sie biała maź pod korkiem do wlewu oleju co to może oznaczać?
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
Pop prostu tak jak napisal Karbow ze albo masz walnieta uszczelke pod glowica ale poprostu masz niedogrzany silnik ja tez tak mialem ale jak go w jeden dzien troszke przeciagnolem i pojezdzilem nim to zniknelo mi przewarznie jest to przyczyna niedogrzanego silnika dzieje sie tak jak jezdzisz na malych odcinkach.
Danger War Machine Incoming
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Sprawdź jescze czy olej w silniku ma normalną barwe czy jest tez koloru kawa z mlekiem, jeśli tak to usczelka w najgorszym wypadku głowica.I zaobserwuj czy nie ubywa ci płynu chłodniczego.
Napisz odpowiedź co zauważyłeś.
...pomału do celu......w planach Suka GS 500, na początek oby sił wystarczyło :hmm:
maż ma kolor kawy z mlekiem płynu chłodniczego mi nie ubywa , mam założony LPG od niedawna może to jest przyczynądioob pisze:Sprawdź jescze czy olej w silniku ma normalną barwe czy jest tez koloru kawa z mlekiem, jeśli tak to usczelka w najgorszym wypadku głowica.I zaobserwuj czy nie ubywa ci płynu chłodniczego.
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
chłopie bez urazy ale gdybyś przeczytał regulamin i sie do niego stosował to bys nie zasmiecał forum i skorzystał z opcji szukaj, bo nie chodzi o sledzenie na bierzaco, tylko o czystość na forum, a ten włąsnie temat cto chyba najczestsza powtórka z rozrywki na tym forum!mar pisze:dzięki za pomoc ale nie rozumiem komentarzy " było to poruszne wiele razy" nie śledze wszystkich tematów , a propo to dojeżdżam do pracy co 5 razy w tygodniu jest tomodcinek 25km w jedną strone więc robie 50km dziennie , spewnością to uszcelka . pozdrawiam
nie chodzi o dogryzanie czy coś, wez poprostu sobie wyobraz ze kazdy tak pisze i mamy jedno wielkie bagno na forum bo kazdy pisze o tym samym w innych postach.
pozdro
Mk3 GTI 16V ABF
koleś co cię tak denerwuje ze napisałem taki temat jak cię to denerwuje to nie odpowiadaj na nie bo i ty zaśmiecasz forum tkimi wypowiedziami i przeszkadzasz , a ja czekam na konkretne porady , mam prawo do zakładania swoich tematów i taki koles jak ty nie będzie mi mówił czy mam używać wyszukiwarki czy nie widocznie jest to tak poważny problem ze jeszcze nie jeden zobaczysz podobny temat , trochę wyrozumiałości koleśigor002 pisze:chłopie bez urazy ale gdybyś przeczytał regulamin i sie do niego stosował to bys nie zasmiecał forum i skorzystał z opcji szukaj, bo nie chodzi o sledzenie na bierzaco, tylko o czystość na forum, a ten włąsnie temat cto chyba najczestsza powtórka z rozrywki na tym forum!mar pisze:dzięki za pomoc ale nie rozumiem komentarzy " było to poruszne wiele razy" nie śledze wszystkich tematów , a propo to dojeżdżam do pracy co 5 razy w tygodniu jest tomodcinek 25km w jedną strone więc robie 50km dziennie , spewnością to uszcelka . pozdrawiam
nie chodzi o dogryzanie czy coś, wez poprostu sobie wyobraz ze kazdy tak pisze i mamy jedno wielkie bagno na forum bo kazdy pisze o tym samym w innych postach.
pozdro
woda to ci się dostał chyba do głowy ale sodowa i coś ci się powaliło ale raczej nie uszczelka chyba że olej jest też koloru kawa z mlekiem.kombos pisze:najprawdopodobniej dostała ci sie woda do oleju i dla tego masz taki syf pod korkiem. przyczyna-walnieta uszczelka
ps. igor002 ma rację MAR gdybyś użył opcji szukaj napewno dużo więcej byś wiedział na ten temat i nie musiał byś się denerwować teraz że ktos cię opieprza
Kazek
Czy ktoś zna jakieś stronki poświęcone motocyklom M-72
Czy ktoś zna jakieś stronki poświęcone motocyklom M-72
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
mar pisze:koleś co cię tak denerwuje ze napisałem taki temat jak cię to denerwuje to nie odpowiadaj na nie bo i ty zaśmiecasz forum tkimi wypowiedziami i przeszkadzasz , a ja czekam na konkretne porady , mam prawo do zakładania swoich tematów i taki koles jak ty nie będzie mi mówił czy mam używać wyszukiwarki czy nie widocznie jest to tak poważny problem ze jeszcze nie jeden zobaczysz podobny temat , trochę wyrozumiałości koleśigor002 pisze:chłopie bez urazy ale gdybyś przeczytał regulamin i sie do niego stosował to bys nie zasmiecał forum i skorzystał z opcji szukaj, bo nie chodzi o sledzenie na bierzaco, tylko o czystość na forum, a ten włąsnie temat cto chyba najczestsza powtórka z rozrywki na tym forum!mar pisze:dzięki za pomoc ale nie rozumiem komentarzy " było to poruszne wiele razy" nie śledze wszystkich tematów , a propo to dojeżdżam do pracy co 5 razy w tygodniu jest tomodcinek 25km w jedną strone więc robie 50km dziennie , spewnością to uszcelka . pozdrawiam
pozdro
jak kolega kaz pisze to duzo wiecej i szybciej dowiedział byś sie na ten temat z tych innych postów, i nie wszyscy mają ochote pisać o tym samym w kółko, po cos jest też REGULAMIN który polecam rpzeczytać.
i tu nie chodzi o opieprzanie, tylko widze ze masz nieduzo postów i ze dużo lepiej jest cos znalezc i porównać i wiedziec wiecej, niż pisać to samo i czekać obgryzajac paznokcie jak koś odpowie, a moze nikt nie odpowie bo temat był wałkowany 1000 razy.
jezeli uraziłem to przepraszam, ale celem bylo tylko zwrócenie uwabgi i prośba do tego by nie robić smietniska, a ja tylko odpisuje w twoim wątku a nie pisze nowego zasmiecajac form, to znaczna róznica.
Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu golfika do zdrowia, ps, mam nadzieje ze to nie uszczelka bo to wiekszy, dużo wiekszy wydatek.
Mk3 GTI 16V ABF