Czy macie juz jakies problemy, usterki..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy macie juz jakies problemy, usterki..
U mnie na razie wszystko ok
Moze tylko jedno pytanie - zauwazylem ze sruby trzymajace blotniki i klape silnika byly po malowaniu odkrecane i sa przykrecone w innym miejscu tak ze posostal bialy slad. To podobno normalne - widocznie trzeba bylo te elementy dopasowac. Wydawalo mi sie to na tyle podejrzane ze sprawdzilem grubosc lakieru ale wszystko ok. Czy tez tak macie w waszych samochodach.
A jak spalanie- u mnie w zimie wychodzi 8,2 l/ 100km
Moze tylko jedno pytanie - zauwazylem ze sruby trzymajace blotniki i klape silnika byly po malowaniu odkrecane i sa przykrecone w innym miejscu tak ze posostal bialy slad. To podobno normalne - widocznie trzeba bylo te elementy dopasowac. Wydawalo mi sie to na tyle podejrzane ze sprawdzilem grubosc lakieru ale wszystko ok. Czy tez tak macie w waszych samochodach.
Ostatnio zmieniony śr cze 27, 2007 20:50 przez marcin68, łącznie zmieniany 1 raz.
o Stary nie wiem moze sie myle ale duzo mkV to chyba tu nie uswiadczysz Jak sie sprawuje samochodzik??
[b][color=blue]Volkswagen Klub Polska #107[/color][/b][b] | Frakcja Member | VW Silesia Club[/b]
[b][color=czerwony][url]http://www.majoVWka.pl/[/url][/color][/b]
[img]http://malibu.vwgolf.pl/malibu4.jpg[/img]
[b][color=czerwony][url]http://www.majoVWka.pl/[/url][/color][/b]
[img]http://malibu.vwgolf.pl/malibu4.jpg[/img]
Witaj marcin68. Widze, ze posiadasz takie samo autko jak ja Masz jakies zdjatka swojego autka? U mnie - tak jak Adamm napisal - paruja reflektory. Niewykluczone, ze Ciebie tez to czeka Zamiescilam na forum pismo od VW dotyczace tej "usterki", wiec na tzw. wszelki wypadek zapraszam do lektury. pozdrawiam
Zawsze celuj w Księżyc bo... nawet jeśli nie trafisz, będziesz między gwiazdami...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
jedyny problem jaki osobiscie mam z golfem v to taki ze niewiem skad wziąsc na niego kasę hehehe ale moje autko za czasow swojej swietnosci bylo ze 2 -3 razy drozsze od nowego golfa --tzn tez jak było nowe hehehe i teraz po 256 latach dopiero jest mnie stac na nie --- wiec tak sobie mysle ze w 2015 bede sie woził mk v jak dobrze pojdzie hehhee
KOMPLEKSOWA NAPRAWA SKUP SPRZEDAZ I REGENERACJA FELG ALUMINIOWYCH !!! http://free.of.pl/f/flisfelgi/
Przyznam szczerze ze zamarlem jak 3 dni po zakupie zauwazylem pare w reflektorach a konkretnie w obrebie miczaczy. Mam uraz do serwisow gwarancyjnych z powodu poprzedniego samochodu marki toyota wiec napisalem tylko maila do vw z zapytaniem czy istnieje taki problem w tych samochodach. Mily pan sie nie przyznal i poradzil zeby sie udac do serwisu. Z toyota przez 3 lata bylem 100 razy w serwisie wiec sie wstrzymalem tym bardziej ze jazda zaczela sie rowniez od pary tyle ze w tylnych lampach. Na razie para zniknela i od 2 tygodni jej nie zauwazylem. Moze auto stalo gdzies na placu i bylo zawilgocone. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Zdjec nie mam na razie bo samochod jest caly czas brudny. Zrobie foty jak bedzie mial juz alufelgi. Dzieki za kontakt pozdrawiam
Pewnie znowu wersja "robiona na Polskę", typowe dla VAGmarcin68 pisze:Para z kierunkowskazow zniknela mam nadzieje bezpowrotnie.
Ale tu inna niespodzianka- czesc srodkowa kierownicy wraz z klaksonem posiada plastik pokryty cienka warstwa jakby gumowanej farby
Zaczyna sie luszczyc na brzegach- wyglada fatalnie - jestem zdegustowany- czy ktos tez tak ma?
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
zaczynam sie zastanawiac czy faktycznie tak nie jest. Podobno wersje niemieckie maja w standardzie ESP, a w polskiej wersji zatepuje go wylacznie ASR. Porownujac ceny z internetu to w polsce wcale te samochody nie sa tansze.
Ale trzeba przyznac ze zawieszenie ma doskonale- mam nadzieje ze z zawieszenia nic nie wykrecili. haha
Ale trzeba przyznac ze zawieszenie ma doskonale- mam nadzieje ze z zawieszenia nic nie wykrecili. haha
Jezdziłem Golfem V TDi 5 tygodni na delegacji w Francji, powiem szczerze że jestem zawiedziony, w środku totalny plastix, w porównaniu z moim prywatnym GTD '92 to wiele gorzej sie prezentuje, jak na samochod z ery 2000. Apropo zawieszenia to jest dosć twarde ale strasznie chałaśliwe, i strasznie sie tłucze, dziwne odgłosy z kół, miałem takie wrażenie.
Silnik ma dośc dynamiczny, ale czułem to dopiero na 3,4 biegu, na 1 i 2 coś go muliło. Była to wersja 100KM. Golf miał przejechane jakies 300km.
Brakowalo mi w nim pomiaru spalania, czy predkosci średniej, nie było tego pewnie trzba było zapłacić.
W Polsce w firmie poruszałem sie Focusem z 99 1.6 16v i powiem szczerze choć jestem fanem VW ze o wiele lepiej sie prowadzi foka nawet stara, wytłuczona w porównaniu z tym VW, ma idaelne zawieszenie twarde ale zero stuków. Jest jak przyklejona. Pali średnio 7l, spokojnie Katowice -Wrocław 190km/h wyszło mi 8.2l/100km. Teraz jakbym miał kupowac nowego VW V zasatnawiałbym sie poważnie, bo sobie troche kosztuje.
Silnik ma dośc dynamiczny, ale czułem to dopiero na 3,4 biegu, na 1 i 2 coś go muliło. Była to wersja 100KM. Golf miał przejechane jakies 300km.
Brakowalo mi w nim pomiaru spalania, czy predkosci średniej, nie było tego pewnie trzba było zapłacić.
W Polsce w firmie poruszałem sie Focusem z 99 1.6 16v i powiem szczerze choć jestem fanem VW ze o wiele lepiej sie prowadzi foka nawet stara, wytłuczona w porównaniu z tym VW, ma idaelne zawieszenie twarde ale zero stuków. Jest jak przyklejona. Pali średnio 7l, spokojnie Katowice -Wrocław 190km/h wyszło mi 8.2l/100km. Teraz jakbym miał kupowac nowego VW V zasatnawiałbym sie poważnie, bo sobie troche kosztuje.
Re: Czy ktos ma jakies problemy z golfem V
Znaczy, że miałeś odkręcane poza fabryką. Nawet gdyby przy poprawianiu pasowania i licowania maski trzeba było coś ruszyć na śrubach, to w fabryce takie coś jest zawsze poprawione - auto nie ma prawa opuścić fabryki VW z widocznym niedomalowaniem.marcin68 pisze:U mnie na razie wszystko ok
mysle ze odglosy z zawieszenia moga tez byc zalezne od typu opon podobno good yeary daja niemile efekty. Teraz mam jeszcze zimowki michelin i jest dosc dobrze.
Cale szczescie ze kasienka wyjasnila sprawe parujacych reflektorow bo w polaczeniu z poruszonymi srubami i zlazaca farba z airbaga bylbym przekonany ze byl bity. Z reszta i tak mam troche watpliwosci
Cale szczescie ze kasienka wyjasnila sprawe parujacych reflektorow bo w polaczeniu z poruszonymi srubami i zlazaca farba z airbaga bylbym przekonany ze byl bity. Z reszta i tak mam troche watpliwosci
Swego czasu chorowałem na Leona w wersji TOPSPORT (TDI 150PS 4x4) oglądałem kilka w beneluxie i to było to. Potem w Polsce zajrzałem do salonu - akurat mieli takiego wystawionego - z zewnątrz identyczny - w środku ... .... Na zachodzie jest taka zasada, że auto z najmocniejszą wersją silnikową jest w standardzie wyposażone we wszystko co można wsadzić, łacznie z nawigacją. Jak wsiadłem do tego wsalonie to zgłupiałem. Po chwili rozmowy z dość znudzonym goście z salonu otrzymałem trochę nieoficjalnych informacji nt. polityki Iberia i Kulczyka. Oprócz Audi, które idzie tak jak jest produkowane na rynek zachodni - VW i Seat różnią się głównie wersjami silnikowymi. Środek auta z reguły pochodzi z najbiedniejszej wersji silnikowej na zachodzie.marcin68 pisze:zaczynam sie zastanawiac czy faktycznie tak nie jest. Podobno wersje niemieckie maja w standardzie ESP, a w polskiej wersji zatepuje go wylacznie ASR. Porownujac ceny z internetu to w polsce wcale te samochody nie sa tansze.
Problem w tym że auta grupy VAG są sprzedawane w Polsce nie przez producenta, tylko firmy będące autoryzowanymi przedstawicielami (Iberia/Kulczyk). Firmy te nie mając takiego zaplecza finansowego jak konkurencja (polskie oddziały producentów), mają ograniczone pole kształtowania cen samochodów - wiadomo przeciętne niemieckie auto jest droższe od francuzkiego, czy japońskiego. Ponieważ nie są w stanie zaoferować na polski rynek specjalnych cen - ograniczają cenę przez obniżenie jakości auta.
Ceny aut na rynku niemieckim są porównywalne z tymi u nas, jeśli wziąć pod uwagę to, że tam za samo wejście do salonu dostaje się nawet do 15% rabatu - auta są na zachodzie tańsze. Niestety opłacalność zakupu niweluje VAT, którymi obciązone są nowe środki transportu.
A tak na marginesie, to co prawda nie widziałem na żywca, ale MK5 wydaje mi się w środku bardzo plastikowy - i IMHO do MK4 się nie umywa.
Pozdor